Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Sigur Rós stvorili čaroliju u Šibeniku

Sigur Rós stvorili čaroliju u ŠibenikuJedinstveni Islanđani Sigur Rós nastupili su u ponedjeljak 24.07.2023. u sklopu turneje kojom promoviraju upravo objavljeni album “Átta” na šibenskoj Tvrđavi svetog Mihovila.

Puna tvrđava spremno je čekala početak i kad su se nešto malo iza 21:00 pojavili članovi benda na pozornici započelo je nestvarno putovanje kroz melodije novih i starih pjesama Sigur Rósa.

Šarolika publika sastojala se od svih dobnih skupina ali i različitih glazbenih izričaja te bi slučajnom prolazniku na prvi pogled bilo vrlo teško odrediti o kakvom se koncertu radi.

Čarobno mjesto tvrđave stvorilo je prekrasnu kulisu, ali ono što je bio poseban začin bio je vjetar koji je puhao tijekom čitavog koncerta. Činilo se kao da ga je Jón Thór Birgisson ukrotio i svojim glasom upravljao njime. Nevjerovatno je koliko su se vjetar i glazba stopili u jedno, istovremeno u nekim trenucima bivali blagi,nježni, topli a zatim snažni i gotovo razorni.

Potpuno zaronjeni u svoju glazbu poveli su okupljene na glazbeno putovanje kojim su podsjetili na svoje uspješnice koje su kod publike izazivale salve oduševljenja te predstavili pjesme s novog albuma. Njihova je karakteristika naglasak na vokalu, gitari i i klavijaturama dok je bubanj ostavljen po strani, no nikako isključen.

Oduševljena publika dugo je pozdravljala svoje miljenike koji nisu odsvirali bis ali su se se došli pokloniti i pozdraviti s fanovima. Za sve one koji još nisu doživjeli njihovu čaroliju u živo Sigur Rós večeras svira ponovno u Šibeniku.

AS Paulić

Objavljeno 25.07.2023.

Vremeplov

Zapravo sam totalni frik za čitanje, za glazbu i za filmove. Imam veliku kolekciju filmova zato što nemam televiziju već godinama. Ne želim gledati televiziju i čitati neke novine. Jako sam postala izbirljiva i stroga u odabiru. To je neki moj vlastiti ”pokret otpora”.
Nikolina Deranja, novinarka i voditeljica (Radio Rijeka)