Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Specijalni gosti Manu Chaa u Beogradu!

Specijalni gosti Manu Chaa u Beogradu!Pred nastup Manu Chao La Ventura, publiku će na adekvatan način zagrijati kombinacija ska-punk ritmova sastava Samostalni Referenti i rege zvuka koji donosi dobro poznati beogradski muzičar Hornsman Coyote.

Hornsman Coyote (Nemanja Kojić), najpoznatiji kao lider grupe Eyesburn, iza sebe kao solo umjetnik ima preko 20 izdanja i 5 vinil albuma za različite izdavače širom svijeta.

Nastupao je u Evropi, Velikoj Britaniji, čak i u Etiopiji, Južnoj Africi i Meksiku. Zabilježeno je da je dijelio binu sa zvučnim imenima poput Lee Scratch Perry, Max Romeo, Lutan Fyah, Pro Pain, Soulfly i The Prodigy. Hornsman Coyote je dosta eksperimentirao i dijelio kreativnu energiju sa brojnim umjetnicima, a njegov stil se može okarakterizirati kao “roots reggae”, sa snažnim porukama i različitim melodijama.

Sastav Samostalni Referenti svojim nastupom otvaraju ovaj jedinstveni muzički događaj, sa početkom u 20:00, u novobeogradskoj Hali sportova. Energične svirke ovog desetočlanog sastava redovno privlače brojne fanove njihovog muzičkog izraza i ljubitelje neumornog “skankovanja”.

Zvuk Samostalnih Referenata predstavlja autentičnu, plesnu mješavinu ska i punk muzike, pojačanu violinom i harmonikom, instrumentima koji nisu uobičajena pojava u navedenim muzičkim pravcima. Svoj zvuk nazivaju - Belgrade Turbo Ska. Originalni zvuk Samostalnih Referenata je takođe blizak zvuku benda s kojim je Manu Chao dostigao planetarnu popularnost – Mano Negra.

Objavljeno 07.09.2013.

Vremeplov

Svirajte glazbu - ne instrument.
Nepoznat autor