Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Spektakularni 2Cellos!

Spektakularni 2Cellos!2Cellos su 12.06.2012. uz podršku Zagrebačke filharmonije, održali spektakularni koncert za obožavatelje koji su iz Zagreba, čitave Hrvatske, ali i okolnih zemalja, pohrlila u zagrebačku Arenu.

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od najvećih domaćih pozornica - pod svjetla reflektora zagrebačke Arene. U prvom, klasičarskom dijelu, svirali su sa Zagrebačkom filharmonijom, a u drugom dijelu, talent i energiju koji su ih proslavili, pokazali su svirajući svoje poznate hitove.

U dvorani je bilo 12 000 ljudi, među kojima su bili i posebni gosti iz inozemstva: Julian Wright iz Rocket Music Managementa koji u svijetu uz mnoge zvijezde zastupa i 2Cellos, Emily Freeman, booking agentica iz The Agency group i Cathleen Murphy, Vice president of A&R masterworks.

Koncert nije propustio ni slovenski biciklist ultramaratonac Marko Baloh, veliki obožavatelj popularnog dvojca, koji je zbog kišnog vremena umjesto iz Ljubljane biciklom došao iz Novog Mesta na koncert.

Plivačice sinkroniziranog plivanja zagrebačke Mladosti koje su na nedavnom prvenstvu Grada Zagreba osvojile prvo mjesto koreografijom uz glazbu „Smooth kriminal“ 2Cellos-a, također su došle pozdraviti dečke čija je skladba zaslužna za energiju nastupa i uspjeh na velikom natjecanju.

U prvom dijelu Stjepan Hauser i Luka Šulić su se svirajući sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića vratili svojim klasičnim korijenima i klasičnom glazbenom obrazovanju svirajući uzvišeni „Benedictus“ Karla Jenkinsa, dostojanstvenu i uznositu „Elegiju“ Gabriela Faurea, „Gabriel’s Oboe“ Ennia Morriconea, strastveni „Oblivion“ Ástora Piazzolle te veličanstvenu Haydnovu Simfoniju br. 45 „Farewell“. Njihov neprikosnoveni talent još je više došao do izražaja uz Zagrebačku filharmoniju pokazavši da klasična glazba itekako može biti i jest zanimljiva, energična, emotivna te da je u stanju proizvesti bezbroj glazbenih doživljaja kad se instrumenata prihvate oni koji uz glazbu i za glazbu žive.

U drugom dijelu koncerta popularni dvojac publiku je razveselio svojim proslavljenim obradama hitova stranih zvijezda kojima su izazivali sve jače ovacije publike : Welcome to the Jungle, Purple Haze, Resistance, Californication, Time of Your Life, With or Without You, Where the Streets Have No Name, Viva la Vida, Human Nature, Smooth Criminal, Smells Like Teen Spirit, You Shook Me All Night Long, Highway to Hell, Back in Black, When I Come Around, Smells Like Teen Spirit, Fields of Gold te Hurt.

Na pozornici im se pridružio mladi pulski bubnjar Dušan Kranjc koji je svojom virtuoznošču udaraljkama dodatno oduševio publiku u dvorani.

U dva sata koncerta, lavina emocija ispunila je prepunu zagrebačku Arenu: Od euforije, oduševljenja i iznenadnih, ali uvijek dobrodošlih naleta aplauza publike u znak nagrade karizmatičnom dvojcu do emocionalnog smiraja tijekom izvedbi pjesama u kojima su Hauser i Šulić vješto gudalima prebirali po žicama, ali i po nitima ljudskog srca do koje su, sudeći prema reakciji, svojim sviranjem doprli.

Nakon nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u prosincu prošle godine, nastup u Areni Zagreb je njihov največi do sada održani solo koncert. Besprijekorna organizacija, velik interes i visoka posjećenost koncerta u zagrebačkoj Areni u koju su u utorak, 12. lipnja, pohrlili ljudi iz Zagreba, čitave Hrvatske ali i dalekih zemalja poput Japana te energija s kojom su dečki pristupili ovom projektu i njegovoj prezentaciji zasigurno će dugo ostati upamčena kao nezaboravna.

Set lista:
Karl Jenkins: Benedictus
Faure: Elegy (Luka)
Morricone: Gabriel’s Oboe (Stjepan)
Piazzolla: Oblivion (Stjepan)
Haydn
Welcome to the Jungle
Purple Haze
Resistance
Time of Your Life
Californication
With or Without You
Where the Streets Have No Name
Viva la Vida
Human Nature
Smooth Criminal
Smells Like Teen Spirit
You Shook Me All Night Long
Highway to Hell
Back in Black
When I Come Around
Smells Like Teen Spirit (drums)
Fields of Gold
Hurt


Objavljeno 14.06.2012.

Vremeplov

Od sebe očekujem duplo od onoga što očekujem od drugih.
James Brown