Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Spona Music: Kompilacija ”Ljeto 2017 singlovi”

Spona Music: Kompilacija ”Ljeto 2017 singlovi”Na albumu ”Ljeto 2017 singlovi” se nalazi deset pjesama različitih glazbenih smjerova, a tri benda s kompilacije Mel Camino, EoT i Dosh Lee ušla su u finale prestižnog Karlovačko RockOff festivala.

Kompilaciju otvara izvođačica Lili Gee s pravim ljetnim hitom, ljubavnom pjesmom ”Sunčan dan”. Lili Gee je nekima poznatija kao Miss Red Hunter, pod tim umjetničkim imenom je punih petnaest godina nastupala s grupom Soul Fingers, a singlom ”Sunčan dan” započinje samostalnu glazbenu karijeru. Slijedi melodično-plesna bomba ”Rose” grupe Mjesni odbor sa Šolte. Singl ”Rose” je već prepoznat od struke - uvršten je na ovogodišnji Splitski festival.

Nakon hvaljenog debitantskog albuma ”Legato pop” zagrebačka Vikend-revolucija predstavlja ”beatlesovski” singl ”Nova ljubav”. Novim singlom Vikend-revolucija predstavlja i novu pjevačicu Dunju Fajdić. Da se još koji put upotrijebi riječ ”nova/novo/novi” omogućio je novi singl ”Novo vrijeme” velikogoričke grupe Mel Camino, koji je snimljen s novom postavom benda, a producirao ga je novi producent Mark Mrakovčić.

Pijano Bar je svoj singl ”Javlja radio” posvetio njima omiljenom mediju - radiju, a singl je objavljen na isti datum kad je s emitiranjem započela Radio stanica Zagreb, kao prva na našim prostorima.

Kako zvuče dva osječana koji pjevaju na ”pravom pravcatom” dalmatinskom dijalektu možete čuti u pjesmi ”DID - Dalmacija”.

EoT melje sve redom - nakon što su pobijedili na čak šest demo festivala i objavili debitantski album ”Defibrilacija”, plasirali su se u finale Karlovačko RockOff festivala. Na kompilaciji se nalazi njihov sirov, nabrijan, bučan i razarajući singl ”Nepravda”.

Zagrebačka nakupina slučajno okupljenih bića, poznatija pod imenom Dosh Lee, je u suradnji s MS Bing, pjevačicom grupe Roppongi Red, snimila pjesmu ”Bezbolan prekid”. Riječ je o maestralnoj kompoziciji koja se idealno uklopila u razdoblje postvalentinovske depresije, a kao što i naslov kaže, govori o nečemu što u stvarnosti ne postoji - bezbolnom prekidu ljubavne veze.

Kompilaciju zatvaraju dvije blues kompozicije; singl ”Polako starim” poznatog zagorskog bluesera Tomislava Golubana, dvostrukog pobjednika ”Croatian Blues Challengea” i višestrukog dobitnika Porina te pjesma ”Mean Woman” zagrebačkog americana kvinteta ”BE HA VE”.

”Ljeto 2017 singlovi”:
1. Lili Gee - Sunčan dan
2. Mjesni odbor - Rose
3. Vikend-revolucija - Nova ljubav
4. Mel Camino - Novo vrijeme
5. Pijano Bar - Javlja radio
6. DID - Dalmacija
7. EoT - Nepravda
8. Dosh Lee & Ms. Bing - Bezbolan prekid
9. Tomislav Goluban - Polako starim
10. BE HA VE - Mean Woman

Objavljeno 10.07.2017.

Vremeplov

Biti pjevačica je dar. Znači da maksimalno koristim dar kojim me je Bog podario. Sretna sam s time.
Aretha Franklin