Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Spona Music: Kompilacija ”Ljeto 2017 singlovi”

Spona Music: Kompilacija ”Ljeto 2017 singlovi”Na albumu ”Ljeto 2017 singlovi” se nalazi deset pjesama različitih glazbenih smjerova, a tri benda s kompilacije Mel Camino, EoT i Dosh Lee ušla su u finale prestižnog Karlovačko RockOff festivala.

Kompilaciju otvara izvođačica Lili Gee s pravim ljetnim hitom, ljubavnom pjesmom ”Sunčan dan”. Lili Gee je nekima poznatija kao Miss Red Hunter, pod tim umjetničkim imenom je punih petnaest godina nastupala s grupom Soul Fingers, a singlom ”Sunčan dan” započinje samostalnu glazbenu karijeru. Slijedi melodično-plesna bomba ”Rose” grupe Mjesni odbor sa Šolte. Singl ”Rose” je već prepoznat od struke - uvršten je na ovogodišnji Splitski festival.

Nakon hvaljenog debitantskog albuma ”Legato pop” zagrebačka Vikend-revolucija predstavlja ”beatlesovski” singl ”Nova ljubav”. Novim singlom Vikend-revolucija predstavlja i novu pjevačicu Dunju Fajdić. Da se još koji put upotrijebi riječ ”nova/novo/novi” omogućio je novi singl ”Novo vrijeme” velikogoričke grupe Mel Camino, koji je snimljen s novom postavom benda, a producirao ga je novi producent Mark Mrakovčić.

Pijano Bar je svoj singl ”Javlja radio” posvetio njima omiljenom mediju - radiju, a singl je objavljen na isti datum kad je s emitiranjem započela Radio stanica Zagreb, kao prva na našim prostorima.

Kako zvuče dva osječana koji pjevaju na ”pravom pravcatom” dalmatinskom dijalektu možete čuti u pjesmi ”DID - Dalmacija”.

EoT melje sve redom - nakon što su pobijedili na čak šest demo festivala i objavili debitantski album ”Defibrilacija”, plasirali su se u finale Karlovačko RockOff festivala. Na kompilaciji se nalazi njihov sirov, nabrijan, bučan i razarajući singl ”Nepravda”.

Zagrebačka nakupina slučajno okupljenih bića, poznatija pod imenom Dosh Lee, je u suradnji s MS Bing, pjevačicom grupe Roppongi Red, snimila pjesmu ”Bezbolan prekid”. Riječ je o maestralnoj kompoziciji koja se idealno uklopila u razdoblje postvalentinovske depresije, a kao što i naslov kaže, govori o nečemu što u stvarnosti ne postoji - bezbolnom prekidu ljubavne veze.

Kompilaciju zatvaraju dvije blues kompozicije; singl ”Polako starim” poznatog zagorskog bluesera Tomislava Golubana, dvostrukog pobjednika ”Croatian Blues Challengea” i višestrukog dobitnika Porina te pjesma ”Mean Woman” zagrebačkog americana kvinteta ”BE HA VE”.

”Ljeto 2017 singlovi”:
1. Lili Gee - Sunčan dan
2. Mjesni odbor - Rose
3. Vikend-revolucija - Nova ljubav
4. Mel Camino - Novo vrijeme
5. Pijano Bar - Javlja radio
6. DID - Dalmacija
7. EoT - Nepravda
8. Dosh Lee & Ms. Bing - Bezbolan prekid
9. Tomislav Goluban - Polako starim
10. BE HA VE - Mean Woman

Objavljeno 10.07.2017.

Vremeplov

Peter je bio bolestan od toga što je pop zvijezda, gitarski bog, pa je odlučio da nauči svirati druge instrumente. Među onima koje je izabrao bila je mandolina...
Michael Stipe (R.E.M.)