Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Stiže ApoCalypso!

Stiže ApoCalypso!Od petka 09.06.2017. u prodaji obljetnička luksuzna izdanja na specijalno remasteriranom dvostrukom vinylu i trostrukom CD box setu Darko Rundek ’ApoCalypso’.

Ove godine obilježava se točno 20 godina od kada je Darko Rundek objavio legendarni ’Apokalipso’ - album koji je hvalila i publika i kritika i koji je osvojio 5 Porina i 4 Crna mačka. Sada, za 20. rođendan tog epohalnog, njegovog prvog solo albuma, Rundek i Dancing Bear Zagreb udružili su snage kako bi ’Apokalipso’ bio ponovno objavljen u specijalnom obljetničkom ruhu naslovljenom ’ApoCalypso’.

Remasteriran i udružen s do sada nikada objavljenim albumom grupe Haustor ’Dovitljivi mali čudaci’, ’Apocalypso’ u petak 9. lipnja upakiran u dvostruki VINYL-a (’Apocalypso’ + Haustor ’Dovitljivi mali čudaci’) te trostruki, luksuzni CD Boxset(CD ’Apocalypso’, CD ’U širokom svijetu’, CD Haustor ’Dovitljivi mali čudaci’ uz knjižicu s neobjavljenim fotografijama i dokumentarnim tekstovima) stiže u Dancing Bear CD shopove.

O ’Dovitljivim malim čudacima’: Godine 1990. grupa HAUSTOR snimala je materijal za peti studijski album koji je na kraju ostao nedovršen i nikad objavljen. Taj skriveni dragulj domaće glazbene pop/rock baštine naslovljen je ’Dovitljivi mali čudaci’ i nosi ukupno 5 pjesama ’Hiawatha’, ’Ista slika’, ’More more’, ’Senor’ i pjesmu ’Disanje’ koja trenutno igra ulogu najavnog, aktualnog singla.

Nakon 20 godina niti pjesma niti album više ne zovu Apokalipso nego ApoCalypso, a tko će to bolje objasniti od samog kreatora ovog glazbenog remek- djela pa citiramo Darka Rundeka:

„Sigurno vam je upalo u oči da se ovaj album, koji izgleda isto kao prije 20 godina, ne zove više APOKALIPSO, nego APOCALYPSO. Zašto?

Da se naslov albuma odmah tako pisao, možda bi odmah bilo jasno da se radi o kovanici između propasti svijeta (apokalipsa) i veselog karipskog ritma (calypso).

ApoCalypso je ples nakon propasti. Ili možda u propasti? (Posljednji ples na plaži Trinidada, dok se iz oceana diže atomska gljiva?) Radostan i sjetan...“

SPECIJALNO OBLJETNIČKO 2 x LP IZDANJE sadrži:
Darko Rundek ’ApoCalypso’ (REMASTER 2017)
HAUSTOR ’Dovitljivi mali čudaci’ - DOSAD NEOBJAVLJENO (1990.)
+ neobjavljene fotografije i dokumentarne tekstove

& DELUXE 3xCD BOX SET IZDANJE u kojem se nalazi:
CD Darko Rundek - ApoCalypso (REMASTER 2017)
CD Darko Rundek – U širokom svijetu (2000.)
CD HAUSTOR – ’Dovitljivi mali čudaci’ - DOSAD NEOBJAVLJENO (1990.)
Knjižicu s neobjavljenim fotografijama i dokumentarnim tekstovima

Objavljeno 06.06.2017.

Vremeplov

Čovjek mora znati svoje granice. Ja ne znam koje su vaše granice. Sa dvanaest godina sam shvatio koje su moje. Shvatio sam da nema previše granica ako radim po svom.
Johnny Cash