Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Stiže prvi Remote festival!

Stiže prvi Remote festival!Prvo izdanje Remotea, glazbenog festivala proširene stvarnosti, održat će se u subotu 20. i nedjelju 21. veljače uz nastupe čak osam bendova koje predvode Elemental, Nipplepeople, ABOP i Chui.(Foto: I. Buvinić) U maniri pravog festivala sprema se mnoštvo dodatnog sadržaja i čak tri izložbe.

Sam festival podijeljen je u dvije žanrovski šarolike večeri, a svake večeri u festival će se moći ući od 18.00, dok nastupi počinju u 19.00.

Subotnji program u 19:00 otvara MI VIDA, dvojac kojeg čine Vida Manestar iz Elementala i Stanislav Kovačić na violončelu.

Nakon njih slijede Chui, višestruko nagrađeni jazz rock kvartet, u 19.35, naš najpoznatiji electro pop bend Nipplepeople u 20.15 te konačno i elektronička senzacija ABOP od 21.00.

U nedjelju na scenu prvi u 19.00 stižu Elemental, jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih hip hop bendova ovog podneblja, noir-pop bend Mixed Up Mary počinje u 19.40, cijenjeni zagrebački punkeri Mašinko u 20.15, dok je završni izvođač Remotea ELEVEN, koji počinje u 21.00, a riječ je o solo techno projektu Ivana Levačića, bubnjara grupa ABOP, Chui i Kries.

Za svakog od osam izvođača bit će dizajniran custom made 3D prostor te, kao i na pravom koncertu, bit će dizajneri rasvjete i videa koji će upravljati video i light elementima na sceni. U realizaciji će se koristiti live tracking sustav za kamere, kakvim su se primjerice koristili Gorillaz, Billie Eilish, Katy Perry i produkcija MTV Video Music Awards. Pritom će se upotrebljavati najmodernije tehnologije u svijetu live camera trackinga i neki od ponajboljih live render programa na tržištu.

Popratni program Remotea otvara izložba fotografija Konrada Lovrenčića ”Usput uz put”, a prikazuje niz usputnih isječaka prostora snimljenih mobitelom vozeći se na koncerte ili obiteljske otpočinke. Izložbu možete pogledati u subotu u 19:20 i u nedjelju u 20:45.

Izložbenom dijelu priključuje se ekipa Graffiti na Gradele i graffiti akcija u NYC Subwayu, oba dana od 20:00. Umjetnici Chez, Sarme, Royal, Rakun i Casino napravili su grafite koji će se postaviti u 3D model podzemne u New Yorku kao posvetu grafitima koju su tamo i nastali. Ovoga puta će se na virtualnoj izložbi njihovi radovi naći na vlakovima i zidovima podzemne.

Izložba fotografija Kristijana Smoka “Wandering Into The Unknown” prikazat će radove ovog sjajnog mladog street fotografa, a dostupna je u subotu u 20:45, te u nedjelju u 19:25.

Nakon nastupa svakog benda će se pojavljivati virtualni merch štand PDV-a, jedne od najaktivnijih nezavisnih diskografskih kuća, koji su ujedno i promicatelji kulture vinila. PDV je i izdavač ABOP-a, kao i službeni merch dućan Elementala. Nakon otvorenja virtualnih vrata od 18:00 do 19:00, kao i između nastupa bendova, za glazbu će biti zadužena DJ Babilonska.

Remote je glazbeni festival proširene stvarnosti, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš, i stvarat će se na platformi kakva još nije viđena u našoj regiji. Festival je u potpunosti live, uživo sviraju bendovi u zagrebačkom studiju Mozaik grupe i uživo se radi stream kompletnog festivala.

Ovaj projekt nije zamjena za live doživljaj nego jedno potpuno novo iskustvo, puno više od samog streaminga i potpuno novi kanal, kako za koncerte i festivale, tako i za inovativne načine promocije. Publici će Remote festival biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.

Nositelj Remotea je Umjetnička Organizacija Elemental, koja, od 2015. godine, djeluje i pod imenom 383records, a nastala je kao logični razvoj glazbene skupine Elemental čiji članovi su aktivni u brojnim drugim glazbenim sastavima i projektima. Partneri na projektu su Promo logistika, Mozaik grupa, OOO Booking i After Records. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem natječaja za programe digitalne pretvorbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Ulaznice su u prodaji po 50 kn za jednodnevnu ulaznicu i 60 kn za dvodnevnu. Prodaja ulaznica vršit će se isključivo na www.entrio.hr.

Objavljeno 20.02.2021.

Vremeplov

Nisam imao tako uzbudljiv život. Ima puno stvari za koje bih volio da sam ih učinio, umjesto što sam samo sjedio i žalio se kako mi je dosadno u životu. Zato uglavnom volim izmišljati. Radije pričam priče o drugima... Više bih volio da me mrze zbog onoga što jesam, nego da me vole zbog onoga što nisam.
Kurt Cobain