Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Franz Ferdinand - Ništa više nije kao prije

Franz Ferdinand - Ništa više nije kao prijeKrajem 2001. godine, pjevač i gitarist Alex Kapranos te basist Robert Hardy počeli su svirati zajedno u Glasgowu. Nakon što im se pridružio klavijaturist Nicholas McCarthy, a kasnije i bubnjar Paul Thompson, počeli su kao sastav svirati u napuštenom skladištu u Gorbalsu koje su nazvali ’Chateau’ (franc. Dvorac). Tamo su također održavali happeninge u kojima su kombinirali umjetnost i glazbu. Hardy je u to vrijeme studirao slikarstvo na glasgowskoj umjetničkoj akademiji. Kad je lokalna policija zabranila održavanje takvih nastupa, sastav je pronašao napuštenu viktorijansku sudnicu i nastavio s istim happeninzima na novoj lokaciji.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 03.07.2006.

Viva La Pola! uz The Toy Dolls i Anti Nowhere Legue

Viva La Pola! uz The Toy Dolls i Anti Nowhere LegueSvoje premijerno izdanje, pulski festival Viva La Pola! je doživio 2004. a zahvaljujući uspješnoj generalnoj probi krenulo se u realizaciju novog i većeg projekta. Viva La Pola! 2005. publici je podario 27 atraktivnih izvođača iz 7 europskih država. Imajući u vidu da je tendencija festivalskog projekta Viva La Pola! svakim novim izdanjem ponuditi nešto atraktivno i izazovno, vrhunac trećeg izdanja bit će vezan za veliko slavlje povodom 30 godina postojanja punk-rock zvuka.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 03.07.2006.

Bob Dylan - Diskografski povratak kultnog kantautora

Bob Dylan - Diskografski povratak kultnog kantautoraBob Dylan (pravo ime Robert Allen Zimmerman) rođen je u Duluthu, Minnesota 25. svibnja 1941.), kultni je američki pjevač, skladatelj i pjesnik. Bob Dylan je kultna ličnost generacije 1960-ih godina i jedan od najvećih kantautora 20. stoljeća. Mnoge Dylanove pjesme obradilo je bezbroj izvođača, a često je kroz pjesme izražavao bunt protiv politike i društvenih dogmi našeg vremena. Uostalom, postoji li netko tko ne zna tko je on... stara je istina da se s ukupnim značenjem Beatlesa u ključnim šezdesetim godinama prošlog stoljeća može mjeriti samo Bob Dylan.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 01.07.2006.

Vremeplov

Meni je publika svetinja. Kao obitelj koju sam sam birao...
Zlatan Stipišić Gibonni