Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

CD-DVD recenzije 2.2006.

CD-DVD recenzije 2.2006.Franz Ferdinand - Live & Tour De Franz

[Domino 2005]

Nakon što su se probili među prvih deset albuma na gotovo svim europskim top listama osvojivši pritom i hrvatsku publiku, Franz Ferdinand su u jednakom ritmu krenuli i na sjevernoameričku avanturu. Naime, već u prvom tjednu prodaje, njihov album ”You Could Have It So Much Better” osvanuo je na osmom mjestu Billboardove ljestvice. Vrijedni statističari pritom su zbrojili da je to najveći uspjeh jednog britanskog indie benda.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 09.02.2006.

Arctic Monkeys - Put do uspjeha

Arctic Monkeys - Put do uspjehaArctic Monkeys su ostvarili vjerojatno najveći uspjeh u glazbenoj povijesti. Jedva punoljetna četvorka iz Sheffielda rasprodaje koncertne dvorane i klubove, s top lista nokautira veće i jače, a mi vam u 12 lakih koraka prenosimo njihovu biografiju, te nedavni intervju s grupom.

Arctic Monkeys je u svibnju 2005. otkrila i pod svoje uzela izdavačka kuća Domino, ista ona koja je prepoznala talent grupe Franz Ferdinand. Album Arctic Monkeysa ”Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not” 29.1.2006. je postao najprodavaniji debi ikada. Taj se album u samo tjedan dana prodao u više od 360 000 primjeraka, što će reći da je svake minute iz CD shopova odnesen je po jedan primjerak albuma.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 07.02.2006.

David Bowie - Kronologija promjene jednog kameleona

David Bowie - Kronologija promjene jednog kameleonaDavid Bowie, glazbeni kameleon koji se prilagođava svakoj modi i trendu, mada i kreator nekih posve novih. Takva je kritika pretjerana, no činjenica jest da je Bowie vrhunce svoje karijere u 70-im godinama postizao demonstrirajući izuzetno umijeće praćenja glazbenih trendova. Nakon nekoliko godina provedenih u mod bandovima 60-ih, te kao all arround zabavljač, hippie i proto-metal izvođač s početka 70-ih, uz pomoć svog ambivalentnog alter-ego lika Ziggy Stardusta godine 1972. Bowie postaje internacionalna zvijezda svojom osobitom redefinicijom glam-rocka, s čijom je najvećom zvijezdom Marcom Bolanom iz grupe T-Rex često surađivao.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 31.01.2006.

Vremeplov

Ono smo što jesmo, proizvod smo vlastitog razmišljanja.
Buda