Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Žrtvovanja - pjevajući mrtvaci, heroji i teroristi

Žrtvovanja - pjevajući mrtvaci, heroji i teroristiNa omotu albuma «Spiritchaser» grupe Dead can dance piše, budući da se prilikom proizvodnje instrumenta rezonantna kutija uglavnom proizvodi od drva, a proizvođač zvuka (žice) je uglavnom životinjskog porijekla, u kulturama čija muzika ima magijsko značenje svaka proizvodnja instrumenta uključuje žrtvovanje životinje i ta duša žrtvovane životinje postaje dio instrumenta i pomoću tonova instrumenta «pjevajući mrtvaci» koji su vječno prisutni oko nas obznanjuju svoje prisustvo.
Duša žrtve nam zajedno s instrumentom omogućuje da čujemo «pjevajuće mrtvace».
Takav oblik žrtvovanja bi spadao pod ritualno žrtvovanje. Suprotno od ritualnog žrtvovanja bi bilo žrtvovanje za ideale.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 25.10.2005.

Green on Red - Izgubljeni očevi Americane

Green on Red - Izgubljeni očevi AmericaneAko je netko predstavljao most između progresivnog folka šezdesetih (Byrds, Buffalo Springfield) i No Depression trenda s kraja osamdesetih, bili su to upravo Green on Red. Bend je, uz Thin White Rope, Dream Syndicate i The Rain Parade predstavljao jezgru tzv. Paisley Undergrounda, trenda s početka osamdesetih koji se temeljio na spajanju spomenutog folk/country naslijeđa Byrdsa, neopsihodelije i garažnog zvuka. Ipak, od svih navedenih, Green on Red su, uz The Long Ryderse bili najviše usmjereni prema roots glazbi, i direktno su odgovorni za eskaliranje čak i takvih bendova kao što su popularniji Giant Sand.
Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 22.10.2005.

Solitudo, solitudinis

Solitudo, solitudinisSunce zalazi i izlazi… Sve je kao i obično. Kada o tebi ne razmišljam, stvarno se osećam odlično!

Mora da se i Bora «osečao» usrano kao i ja već nekoliko dana. Nastava je završila a time i su se smanjile i obveze na poslu. A previše vremena = previše razmišljanja i filozofiranja o raznim stvarima koje me obično samo iznerviraju i izbediraju.
Budući da imadoh previše slobodnog vremena, odlučih se posvetiti onim bezveznim i dosadnim poslovima tipa slaganje odjeće u ormaru, brisanje prašine, slaganje fotografija koje su se nagomilale u albume i slično. Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 17.10.2005.

Vremeplov

Danas svi pričaju kako su nekada rockeri htjeli rušiti ne znam što, a zapravo smo svi bili mladi i ludi i bilo je normalno biti protiv svega. Nije li to zadaća mladosti?
Igor Modrić, riječki redatelj