Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Bambi Molesters – ”As the Dark Wave Swells” – Glazba koja ne poznaje granice

The Bambi Molesters – ”As the Dark Wave Swells” – Glazba koja ne poznaje graniceVeć je prošlo neko vrijeme od objavljivanja novog albuma sisačke skupine The Bambi Molesters naziva ”As theDark Wave Swells”. Album donosi 11 numera, a na njemu se Molestersima pridružuju mnogi gosti.

Potpuno je pogrešno opisivati album odličnim poradi gostovanja stranih imena. Glazbenici koji su gostovali na albumu skupine The Bambi Molesters to su učinili zato što su Molestersi sami po sebi visoko kvalitetni glazbenici koji stvaraju apsolutno glazbeno savršenstvo.

Ljudi sa sindromom male sredine često ne vide, odnosno ne čuju koliko je nešto vrijedno, dobro ako na albumu ne zasvijetli neka sjajnija zvijezda i zato ću ovdje pisati o glazbi, a ne imenima jer na kraju krajeva glazba ne prepoznaje jeli koje ime domaće ili strano, veliko ili malo. Glazba prepoznaje kvalitetu.

Što god mislili o njihovoj glazbi jedno je sigurno Bambi Molestersi su toliko prepoznatljivi da ih ne možete zamijeniti niti za jedan drugi bend. Njihov je potpis istovremeno univerzalan i jedinstven, a glazba koju stvaraju ne poznaje granice.

Ono što je posebno važno za istaknut je to da kod svakog izvođača koji ne poseže za tekstom kao dopunom glazbe ili ne stavlja isti u prvi plan, glazba mora biti spoj uvjerljivosti, inovativnosti, melodioznosti, te glazbene vrsnosti kako bi privukla i zadržala slušatelja. Ovdje su instrumenti ti koji pričaju, odnosno pjevaju priče.

Iako sviraju surf rock, slušajući album ”As the Dark Wave Swells” doživjela sam živu energiju koja mi je pred zatvorenim očima, poput živog kaleidoskopa nizala slike svemira i milijuna zvijezda, kišu meteora, oblake koje jure nebom, vlakove koji odlaze u daljine, valove koji se lome, djecu koju trče travom, život koji živi...

Čarobnjaci koji se kriju iza imena The Bambi Molesters stvorili su čistu, živu, pozitivnu energiju koja sve pokreće, budi, ispunjava svojom toplinom i zapakirali je u album naziva ”As the Dark Swells”.

Ono što pjesme na albumu nude je optimizam i milozvučje za uši. Satkane su od virtuoznih gitara, odlične ritam sekcije, razrađenih harmonija, prekrasnih melodija, mnogih glazbenih dodataka i ukrasa i kao takve ostavljaju bez daha.

Preslušavši album slušatelj se osjeća kao da je upravo izronio iz morskih dubina na površinu po malo zraka da bi nakon toga ponovo zaronio. Pa, zaronite...


Popis pjesama:
1.As the dark wave swells
2.The kiss off
3.Wrong turn
4.Point of no return
5.Into the crimson sunset
6.Panic party
7.Lazy girls hangout
8.Siboney
9.Mindbender
10.Thunderin’ guitar
11.Rising east

Anamarija Simčić Paulić

Objavljeno 27.04.2010.

Vremeplov

Nitko me ne razumije... stvarno sam osjećajan.
Iggy Pop