Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Converse Rubber Tracks radionica - Jonathan

The Converse Rubber Tracks radionica - Jonathan Druga zagrebačka The Converse Rubber Tracks radionica održat će se 21. veljače u 13 sati u Malom pogonu Tvornice kulture s grupom Jonathan u glavnoj ulozi.

Prva The Converse Rubber Tracks radionica u Tvornici donijela je teoretsko predavanje Remi i Shota na temu “Od ideje do pjesme”. U drugom workshopu će se s riječi doslovce preći na djela.

Riječka grupa Jonathan s instrumentima u rukama na pozornici Malog pogona prenijet će kreativan proces iz svoje prostorije za vježbanje i pred publikom raditi pjesmu. Svaki bend ima neki svoj specifičan princip rada, a na koji način riječka petorka dolazi do svojih pjesama pokazat će na Converse Rubber Tracks pozornici.

Skladanje, razrada ideje, melodije, aranžmana, teksta, tempa, ideje i idejice, sitni I krupni djelovi od kojih se slaže pjesma - sve to spada u najintimniji dio života jednog benda. Iza završnog produkta koji se čuje na radiju ili sluša na koncertu krije se rad skriven od očiju javnosti, najčešće zatvoren u nečijoj sobi ili “rupi” za vježbanje, okrenut i promjenjen stotinu puta dok nije dobio formu s kojom su svi zadovoljni.

Kako taj proces izgleda kod Jonathana otkrit će na svojoj Converse Rubber Tracks radionici 21. veljače 13:00 u Tvornici kulture.

Ulaz je, kao i na sve radionice, besplatan.

Riječki indie rock bend Jonathan na sceni se pojavio prije godinu i pol dana stvorivši rijetko viđen hype. Debut album “Bliss” i tri sjajna singla “Maggie”, “Communicate!” I “Pictures” među najkvalitetnijim su i najzapaženijim novitetima na regionalnoj glazbenoj sceni u proteklo vrijeme.

Jonathan su album “Bliss” publici predstavili 19. svibnja kao digitalno izdanje kroz njihovu bandcamp stranicu odakle je dosad skinut u više od 7000 puta. “Bliss” ima ukupno 12 pjesama i od otvarajuće, rastuće “Umbrellas In The Sun” preko punokrvnih, rasplesanih rock bombi “Communicate”, “Maggie”, “Sweat (3am), “School”, “Mama I’m Ready”, “XYZ” i nježne, slojevite “Pictures” do umirujuće, završne “Wicked Games” nema lošu sekundu. Štoviše, Jonathan u 50tak minuta svog impresivnog debija djeluju kao bend koji puca iz svih oružja na vrhuncu kreativne moći.

Sve zabilježeno na albumu bend uživo prenosi još jače i upečatljivije. U sezoni iza nas od zapaženih nastupa izdavajamo rasprodan Mali pogon Tvornice, otvaranje za Editorse, dva rasprodana koncerta u Palachu, regionalnu mini turneju, gostovanje u Beču i na Pozitivnom koncertu, puno splitsko Judino drvo i svirku na dočeku nove godine na riječkom Korzu. Prvo priznanje za uspjehe došlo je s prošlotjednom nominacijom za Novog izvođača godine na 22. Porinu.

Osim Converse Rubber Tracks radionice pred Jonathanom je najveći solo koncert dosad – u Velikom pogonu Tvornice 28. veljače kada će uz stare pjesame izvesti i nekoliko novih koje će biti objavljene tijekom ove godine.

U sklopu projekta “Converse Rubber Tracks“ svim zainteresiranim posjetiteljima, bit će pružena mogućnost prisustvovati zabavnim i edukativnim glazbenim radionicama koje će, na različite teme, održati najeminentniji domaći glazbenici i producenti. Radionice će se održati do ožujka 2015. godine.

Po okončanju radionica svjetski priznati glazbeni program Converse Rubber Tracks otvorit će natječaj za prijavu bendova od 1. do 20. Ožujka. Potom sljedi period online glasovanja, od 23. ožujka do 4. travnja, a izabrani bendovi ući će u novosadski Studio M početkom svibnja i imati priliku snimati pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz New Yorka i Converse Rubber Tracks studija iz Brooklyna.

Objavljeno 16.02.2015.

Vremeplov

Otišao sam na brod kako bi zaradio lovu za ”fleš”, a kad sam se nakon pet godina vratio s ”flešom”, nisam više imao koga slikati – scena je nestala.
Damir Krizmanić Kriza, riječki fotograf