Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Cult – oduševio Zagreb

The Cult – oduševio ZagrebSinoć, u sklopu Love Live turneje, u Domu Sportova pred oko 5000 ljudi održan je jedan od najspektakularnijih koncerata ove godine – koncert grupe The Cult.

Predgrupa su im bili Hard Time, izvrsni zagrebački heavy rockeri, koji su zasvirali točno u 20:00 i počeli zagrijavati publiku žestokim hitovima poput ’’Svi mi kažu da sam lud“ i ’’Kakav radostan dan“, gdje im je gošća bila Emina Arapović. Stage su napustili u 20:30, pjesmom ’’Kiss My Ass“.

U prepunom Domu Sportova publika je uzbuđeno iščekivala jedan od najboljih bendova današnjice. U 21:20 gase se svijetla. Publika ludi i doziva njihova imena, pod se trese i izlaze Chris Wyse, Mike Dimkich, John Tempesta i predvodnici grupe Ian Astbury i Billy Duffy.

Zvukovi gitare i bubnjeva uvode nas u pjesmu ’’Nirvana“; svi skaču, vrište i zaneseno pjevaju zajedno s Astburyem. Nakon pjesama ’’Big Neon Glitter“ i ’’Love“ na velikom platnu redaju se slike iz života indijanaca, a mi uživamo u taktovima ’’Brother Wolf, Sister Moon-a“.
Prisutne je u trans bacio najveći hit s albuma ’’Love“ – ’’Rain“. Uvjerena da publika ne može više skandirati, prevarila sam se. Svi su se derali, pa čak i oni koji su željeli sjediti na tribinama, nisu mogli; ova ih je pjesma jednostavno tjerala da „polude“. Neki su zaključili da tonac nije dobro odradio posao. Ne bih se složila. Tehnički dio odrađen je profesionalno, ali su obožavatelji grupe The Cult bili toliko glasni da je i Ian uživao u njihovom euforičnom pjevanju. Bend se činio žešći no ikad. Njih vrijeme kao da nije dodirnulo, a ako i jest, onda su kao vino, što stariji to bolji.

Slijede ’’The Phoenix“, ’’Hollow Man“ i ’’Revolution“, za koje su ozvučenje i rasvjeta jednostavno rečeno bili spektakularni, a na screen-u smo gledali povijesne ličnosti poput Mandele, Ghandija i Che Guevare.

U drugi najveći hit s albuma - ’’She Sells Sanctuary“, uveo nas je Duffy svojim introm na gitari. Publika odmah prepoznaje pjesmu i strasno ga prati. Koliko god puta poslušali studijsku verziju, ništa niste čuli dok ne doživite The Cult-ovu live izvedbu.

’’Love“ album završavaju ’’Black Angel-om“ i odlaze s pozornice. Dali su nam 5 minuta napetog iščekivanja i bombastično se vratili ’’Electric Ocean-om“. Sveopće oduševljenje izazvao je još jedan od njihovih velikih hitova ’’Fire Woman“. U totalnoj simbiozi s publikom Ian najavljuje posljednju izvedbu - ’’Love Removal Machine“ . Praćen glazbom pozdravlja sve prisutne, pretstavlja bend i naglašava da je John Tempesta ’’njihov“ Hrvat. Oni odlaze s pozornice, a publika je jednoglasna: ’’We want more!“ („Hoćemo još!“). Nažalost, svijetla se pale i postaje jasno da se neće vratiti. Još je desetak minuta dvoranom odzvanjalo: ’’We want more!“, a onda smo se počeli razilaziti; razočarani jer nije bilo bisa, ali oduševljeni energičnošću grupe The Cult, ozvučenjem, izborom pjesama i samom publikom, koja je upotpunila savršeni audio-vizualni dojam ovog nastupa. Nevjerojatna je doza adrenalina kojom su nas počastili.

Oni koji nisu bili, mogu žaliti. Oni koji su mi se pridružili, sigurno će ovaj koncert uvrstiti u jedan od najboljih u životu.


Popis pjesama s koncerta:
1. „Nirvana“,
2. „Big Neon Glitter“,
3. „Love“,
4. „Brother Wolf, Sister Moon“,
5. „Rain“,
6. „The Phoenix“,
7. „Hollow Man“,
8. „Revolution“,
9. „She Sells Sanctuary“,
10. „Black Angel“,
11. „Electric Ocean“,
12. „Wild Flower“,
13. „Sun King“,
14. „Rise“,
15. „Dirty Little Rock Star“,
16. „Fire Woman“,
17. „Love Removal Machine“.


Ivana Prica

Objavljeno 01.10.2009.

Vremeplov

Svirajući s ljudima raznolikih izričaja čovjek širi vidike, a Rijeka ima pregršt kvalitetnih glazbenika koji imaju što za reći.
Vedran Križan (Manofon), intervju za RiRock.com