Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Rolling Stones - A Bigger Bang European Tour u Hrvatskoj?

The Rolling Stones - A Bigger Bang European Tour u Hrvatskoj?Najuzbudljiviji i najmoćniji rock‘n’roll show na svijetu stiže na europske stadione u ljeto 2006. Startajući u subotu 27. svibnja na olimpijskom stadionu u Barceloni koncertna turneja “The Rolling Stones - A Bigger Bang European Tour” će odsvirati u više od 20 država na najpopularnijim stadionima i koncertnim prostorima svijeta, a 6.srpnja 2006. dogoditi će se i u Hrvatskoj.

Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood & Charlie Watts su najavili više od 30 koncerata u sklopu europske turneje. Potvrđeni su datumi u Nizozemskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Italiji, Španjolskoj, Švedskoj, Norveškoj, Velikoj Britaniji, Poljskoj, Austriji, Češkoj. Ulaznice za spomenute države kreću u prodaju 3. prosinca.

Također su potvrđeni dodatni koncerti u Rusiji, Grčkoj, Srbiji i Crnoj Gori, Irskoj, Portugalu, Švicarskoj, Danskoj, i HRVATSKOJ.

Zadržavajući filozofiju benda kako žele ostati dostupnim svim svojim obožavateljima, ulaznice za stadione bit će po prvi puta dostupne u širokom dijapazonu, svrstane u nekoliko različitih kategorija.

Početak turneje Stonesa po sjevernoj Americi prati nevjerojatan odjek kritike, ali i box-officea. Od prvog datuma u Bostonu u kolovozu tekuće godine bende je odradio Fenway Park Stadium zapanjujućom izvedbom. Kritičari su se unison složili kako se radi o prvorazrednom događaju vrijednom poštovanja obzirom na stupanj uzbuđenja koji karakterizira iskustvo gledanja Rolling Stonesa uživo.

U Europi će Stonesi ispuniti snove ljubitelja glazbe nudeći im dosad nezamislivo – imat će priliku biti na pozornici s njima. Nekoliko stotina sjedala bit će izgrađeno i postavljeno direktno na stadionskim pozornicama nudeći najzagriženijim fanovima unikatno iskustvo dijeljenja uzbuđenja i jurnjave adrenalina zbog boravka na pozornici tokom cijelog nastupa Stonesa pred cca 50 000 posjetitelja.

“Bend redefinira dosadašnja uvriježena iskustva stadionskih koncerata – ništa nije usporedivo s uzbuđenjem koje donosi mogućnost bivanja s bendom na pozornici i gledati cijeli stadion iz perspektive Jaggera, Richardsa i kompanije,» izjavio je direktor turneje Michael Cohl “za fanove će to biti najveličanstvenija turneja svih vremena“.

REAKCIJE PROBRANIH I NAJČITANIJIH AMERIČKIH MEDIJA:

”Jednostavno je – nećete moći u šezdesetima raditi ono što ste mogli s dvadeset - The Rolling Stones mogu.”…… Boston Globe

“Još uvijek su najveći živi rock’n’roll akt na planeti...kako se večer približavala kraju bilo je nemoguće naći nezadovoljnog posjetitelja”….. Billboard

“Pred 43,000 ljudi isporučili su grmljavinsku dvosatnu predstavu rezultat koje je trijumf grupe čiji je naziv “najveći rock bend na svijetu” apsolutno zaslužen...klasici benda otprije 40 godina kao i nove stvari, isporučene su s toliko uzbudljive energije da im je izvedba udahnula novi život”….
San Diego Tribune

“Najnevjerojatnija činjenica vezana za Stonese je to da se nakon četiri desetljeća još uvijek mogu unaprijeđivati i zapanjiti kompletno rasprodane stadione…” LA Times

“Na kraju krajeva, stvari su jednostavne – udarci njihovih riffova nose takvu energiju koja ne može nikada prestati.” ….. New York Daily News

Turneja se poput nezaustavljive lokomotive zarolala Amarikom od bostonskog showa skupljajući samo hvalospjeve. Odani fanovi i kritika i dalje kliču Jaggerovoj auri kao najvećem frontmanu na svijetu, Keith Richards zadržava status ultimativnog gitarističkog maestra, energija briljantnog gitarista Ronnieja Wooda je nezamjenjiva, dok nitko nikada na svijetu nije imao bubnjara kakav je Charlie Watts.

Ulaznice za koncerte Stonesa u ljeto 2006. ostaju najtraženija, najvrućlja roba na tržištu, baš kao što su bile tokom jesenjeg dijela američkih koncerata. Na svakom rasprodanom koncertu 100% kapaciteta je bilo iskorišteno do zadnjeg mjesta. “Superstarovi ostaju superstarovi,” piše Ray Waddell iz Billboard magazina “The Rolling Stones su monstruozno velika atrakcija. Zadržali su rekorde postavljene s dvije ranije svjetske turneje – “Bridges To Babylon” i “Licks”. Najnoviji show uključuje nevjerojatna tehnološka postignuća, a najviše fascinira tzv. “druga pozornica” na kojoj obožavatelji postaju dio Stonesa. O set listi pjesama da ne govorimo. Od klasičnih hitova do covera Raya Charlesa ili Boba Marleya, jedino uvijek možete očekivati promjene.”

The Rolling Stones A Bigger Bang European Tour predstavlja American Express. John Hayes, Chief Marketing Officer American Expressa rekao je kako se njegova tvrtka osjeća sretnom i privilegiranom zbog činjenice da mogu participirati u ovako velikom događaju kakv je svjetska turneja najvećeg rock and roll benda na svijetu – The Rolling Stonesa.

Obožavatelji su preko službenog web sitea benda www.rollingstones.com. u mogućnosti pratiti turneju online. Prvi puta ikad, posjetitelji koncerata koji kupe ulaznice putem web sitea mogu vidjeti točnu sjedeću lokaciju i izabrati po kojoj će cijeni kupiti kartu obzirom na postojanje nekoliko nivoa. Svaka prodana ulaznica uključuje i virtualno članstvo u Rolling Stones Fan Clubu putem kojeg možete vidjeti ekskluzivne aspekte svakog dijela turneje, od tonskih proba, video streaminga, set lista sviranih pjesama, novosti, informacija o bendu.

Rolling Stones World Tour 2005/2006 organizira Concert Productions International and The Next Adventure i produkcijski rješava WPC Piecemeal Inc.

Ekskluzivne fotografije benda možete downoadirati koristeći link: http://www.ldcommunications.co.uk/secure/RollingStones/stonesphotos.html

Za više službenih informacija o turneji, članstvu u fan clubu Stonesa, ekskluzivnim materijalima benda, posjetite njihov službeni web site www.rollingstones.com.

Specijalno izdanje ‘A Bigger Bang’ CD & DVD je nabavljivo u izdanju Virgin Records koji na hrvatskom teritoriju distribuiraju Dallas Records. Drugi singl s recentnog albuma Stonesa, pjesma ‘Rain Fall Down’ bit će objavljena 5. prosinca.

DODATNI INFO:

Poznati su organizatori koncerta Rolling Stonesa u Hrvatskoj, iako se grad i mjesto koncerta još ne znaju. Na komentare o visokoj cijeni karata, organizatori uzvraćaju da su ih odredili Stonesi. S obzirom na kompleksnost i veličinu projketa, realizacija koncerta Rolling Stonesa dijeli se u nekoliko segmenata.

Booking i produkcija koncerta bit će odrađeni u suradnji tvrki GigArt i Multimedia Concerts, dok će odnose s medijima i marketing koncerta obavljati DOP Produkcija, priopćili su danas iz DOP Produkcije potaknuti, kako kažu, pokušajima svojatanja projekta i nelojalne konkurencije.

Grad i mjesto odvijanja koncerta bit će objavljeni naknadno jer se trenutno provjerava nekoliko potencijalnih lokacija kako bi se izabrala najbolja. Što se tiče komentara o visini cijena karata, pojašnjavaju kako su cijene karata podijeljene u šest razreda, te da je njihovo formiranje u potpunoj ingerenciji manadžmenta Rolling Stonesa.

Mate Bogut

Objavljeno 06.12.2005.

Vremeplov

U redu je odrasti ako ne ostariš. Sthvatio sam to još kao klinac.
Jarvis Cocker (Pulp)