Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U prodaji ”Hey Hey Rise Up” Pink Floyda

U prodaji ”Hey Hey Rise Up” Pink FloydaPink Floyd su objavili dvije fizičke verzije svoje prve novosnimljene glazbe u više od 25 godina, pjesme ’’Hey Hey Rise Up’’.

Singl, koji je prvotno objavljen digitalno u travnju kao podrška građanima Ukrajine i bio broj 1 u 27 zemalja, sada je dostupan na 7” i CD singlu. Oba formata sadržavaju novu verziju pjesme ’’A Great Day For Freedom’’ s albuma ’’The Division Bell’’ iz 1994. godine.

U pjesmi se Davidu Gilmouru i Nicku Masonu pridružio dugogodišnji basist Pink Floyda Guy Pratt, s Nitinom Sawhneyjem na klavijaturama i glavnim vokalom Andriyom Khlyvnyukom iz ukrajinskog benda Boombox.

Kada je pjesma prvi put snimljena krajem ožujka, Andriy, koji je napustio američku turneju svog benda kako bi se vratio kući i borio se za svoju zemlju, bio je u bolničkom krevetu u Kijevu i oporavljao se od ozljede gelerom. Prihod od fizičke prodaje izdanja i digitalni prihodi bit će proslijeđeni za humanitarnu pomoć Ukrajini.

Za ovo limitirano izdanje, David Gilmour ponovno se vratio pjesmi ’’A Great Day For Freedom’’ s hvaljenog albuma ’’The Division Bell’’. Preradio je pjesmu koristeći originalne trake na kojima se, uz Gilmoura, pojavljuju Nick Mason na bubnjevima i Richard Wright na klavijaturama, uz prateće vokale Sam Brown, Claudiju Fontaine i Durgu McBroom. Pjesmu je skladao Gilmour, a stihove uz njega potpisuje supruga Polly Samson. Govoreći o pjesmi 1994., rekao je: “Bio je to prekrasan trenutak optimizma kada se srušio Berlinski zid – oslobađanje istočne Europe s nedemokratske strane socijalističkog sustava. No čini se da ovo što sada imaju nije puno bolje. Opet, prilično sam pesimističan po pitanju svega. Na neki način želim i živim u nadi, ali sklon sam misliti da se povijest kreće puno sporijim tempom nego što mi mislimo. Osjećam da prava promjena traje dugo, dugo.”

Objavljeno 25.07.2022.

Vremeplov

Nitko od nas ne bi uspio da nije bilo Elvisa.
Buddy Holly