Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U prodaji novi glazbeni uradak Nebojše Buhina

U prodaji novi glazbeni uradak Nebojše BuhinaTri godine nakon Porinom nagrađenog albuma ”Guitar Language”, u prodaji je novi autorski nosač zvuka Nebojše Buhina pod nazivom ”Six String Diary”.

Priprema materijala za album, izbor pjesama te probno snimanje započelo je sredinom 2009. godine, a prilika koja se otvorila odlaskom na međunarodno blues natjecanje (IBC 2010- Blues Challenge) u Memphis dovela je do suradnje sa američkim glazbenicima.

U siječnju 2010. producent i bubnjar Mike Gage u studiju ”Engagement Productions” u Dallasu, Texas, započeo je snimanje bubnjarskih dionica za novi album.

Suradnja s našim najnagrađivanijim producentom Nikšom Bratošom, koji je radio i na prethodnom materijalu, nastavljena je i na ovom projektu, a kao gosti pojavljuju se vrsni domaći glazbenici: Goran Kovačić - klavijature, Martin Petračić - bas gitara, Robert Vrbančić - bas gitara, Marko Petrović - klavijature, Krešo Oremuš - usna harmonika, Jurica Leikauff - klavijature te gosti iz USA: Mike Gage - bubnjevi i Greg Koch - gitara na skladbi ”Rollin’”.

Greg Koch jedan je od najcjenjenijih gitarista današnjice, kolumnist u gitarističkim magazinima i predavač na Fenderovim workshopovima, a dolaskom na ”1. Zagreb International Blues Festival” zainteresirao se i za ovaj projekt te odvojio nekoliko sati u studiju gdje je snimljen materijal za pjesmu ”Rollin”.

Četvrti je ovo album Nebojše Buhina za ”Dallas Records”.

Album ”Six String Diary” zaokružuje trilogiju koju su započeli prethodnici; ”10 Guitar Stories” i ”Guitar Language”.

To je ujedno i najzrelije skladateljsko i instrumentalno ostvarenje dosada. Devet autorskih skladbi te obrada pjesme E. Claptona ”Behind the Sun”, sadržaj je albuma na kojemu će u 40 minuta glazbe svatko pronaći nešto za sebe.

Najmanje gostiju do sada, gotovo u formi benda, prepoznatljiv gitaristički rukopis, električno i akustične ujednačene skladbe u maniri blues, pop-rock i fusion crossovera najkraći su opis albuma ”Six String Diary”.

Album upotpunjuju fotografije Petre Slobodnjak, a dizajn omota potpisuje Ivan Kraljević iz ”In - Tri Design”.

Nebojša Buhin ’’Six String Diary’’ :
1. MY OWN TEXAS
2. JUST 4 US
3. BAM
4. BURN THE BRIDGES
5. ROLLIN’ feat. Greg Koch
6. DON’T GO IN ANGER
7. PONTA DELGADA
8. HEART PRELUDE
9. HEART & MIND
10. BEHIND THE SUN

Objavljeno 15.02.2011.

Vremeplov

Čovjek mora znati svoje granice. Ja ne znam koje su vaše granice. Sa dvanaest godina sam shvatio koje su moje. Shvatio sam da nema previše granica ako radim po svom.
Johnny Cash