Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U prodaji novi glazbeni uradak Nebojše Buhina

U prodaji novi glazbeni uradak Nebojše BuhinaTri godine nakon Porinom nagrađenog albuma ”Guitar Language”, u prodaji je novi autorski nosač zvuka Nebojše Buhina pod nazivom ”Six String Diary”.

Priprema materijala za album, izbor pjesama te probno snimanje započelo je sredinom 2009. godine, a prilika koja se otvorila odlaskom na međunarodno blues natjecanje (IBC 2010- Blues Challenge) u Memphis dovela je do suradnje sa američkim glazbenicima.

U siječnju 2010. producent i bubnjar Mike Gage u studiju ”Engagement Productions” u Dallasu, Texas, započeo je snimanje bubnjarskih dionica za novi album.

Suradnja s našim najnagrađivanijim producentom Nikšom Bratošom, koji je radio i na prethodnom materijalu, nastavljena je i na ovom projektu, a kao gosti pojavljuju se vrsni domaći glazbenici: Goran Kovačić - klavijature, Martin Petračić - bas gitara, Robert Vrbančić - bas gitara, Marko Petrović - klavijature, Krešo Oremuš - usna harmonika, Jurica Leikauff - klavijature te gosti iz USA: Mike Gage - bubnjevi i Greg Koch - gitara na skladbi ”Rollin’”.

Greg Koch jedan je od najcjenjenijih gitarista današnjice, kolumnist u gitarističkim magazinima i predavač na Fenderovim workshopovima, a dolaskom na ”1. Zagreb International Blues Festival” zainteresirao se i za ovaj projekt te odvojio nekoliko sati u studiju gdje je snimljen materijal za pjesmu ”Rollin”.

Četvrti je ovo album Nebojše Buhina za ”Dallas Records”.

Album ”Six String Diary” zaokružuje trilogiju koju su započeli prethodnici; ”10 Guitar Stories” i ”Guitar Language”.

To je ujedno i najzrelije skladateljsko i instrumentalno ostvarenje dosada. Devet autorskih skladbi te obrada pjesme E. Claptona ”Behind the Sun”, sadržaj je albuma na kojemu će u 40 minuta glazbe svatko pronaći nešto za sebe.

Najmanje gostiju do sada, gotovo u formi benda, prepoznatljiv gitaristički rukopis, električno i akustične ujednačene skladbe u maniri blues, pop-rock i fusion crossovera najkraći su opis albuma ”Six String Diary”.

Album upotpunjuju fotografije Petre Slobodnjak, a dizajn omota potpisuje Ivan Kraljević iz ”In - Tri Design”.

Nebojša Buhin ’’Six String Diary’’ :
1. MY OWN TEXAS
2. JUST 4 US
3. BAM
4. BURN THE BRIDGES
5. ROLLIN’ feat. Greg Koch
6. DON’T GO IN ANGER
7. PONTA DELGADA
8. HEART PRELUDE
9. HEART & MIND
10. BEHIND THE SUN

Objavljeno 15.02.2011.

Vremeplov

Ne postoji nikakav recept za uspjeh u glazbi. Sjećam se dosta bendova koji su mislili da će ako budu vrhunski svirali nešto i napraviti na sceni. Zatvarali su se u garaže i bjesomučno radili svaki dan probe. Mi to nismo radili. Dođemo na probu, pa ako nam se ne da svirati odemo na pivu. Mislim da je najvažnija zdrava atmosfera u bendu...
Mladen Subošić Suba (Hladno pivo)