Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Valentinovo s Josipom

Valentinovo s JosipomGlazbena diva Josipa Lisac održat će koncert 14. veljače u beogradskom Sava centru.

Na Valentinovo Josipa slavi svoj 70. rođendan, no važnije joj je da će 14. veljače 2020. biti još jedna prilika da se ponovno susretne s beogradskom publikom u regionalno prestižnoj dvorani.

“Ambijent je lijep – prekrasna dvorana Sava centra. No, to je dekoracija. Najvažniji su ljudi, najvažnija je energija, spoj prijateljstava kroz muziku, što se rađalo i njegovalo godinama. Uvijek je to najvažnije. Publiku i mene povezuje obostrano poštovanje. I mnoge nove generacije su pristigle. A ja sam ih zagrilila i oni su mene zagrlili”, Josipa se ovim rijčima obratila javnosti , najavivši svoj nastup..

Ulaznice za beogradski koncert Josipe Lisac 14. veljače već su u prodaji i koštaju 1.800, 2.100, 2.500 i 2.800 dinara (15e, 17.5e, 20e, 23e). Karte se mogu naći na blagajni Sava Centra, kao i putem prodajnih mjesta i mreže www.tickets.rs. Organizator koncerta je LONG PLAY

Od nedavno, Josipa smanjuje broj nastupa (održavajući maksimalno deset na godinu). Koncert u Sava centru bit će jedinstvena prilika za sve njene obožavatelje iz Beograda, ali i mnogih drugih gradova (i gradova), čak i zemalja u regiji, da dođu i uživaju u velikom broju pjesama njezine fascinantne karijere.

U tih pedeset godina rada za Josipu postojala je i još uvijek postoji najljepša glazbena suradnja i život s Karlom Metikošom (1940. - 1991.), koji je za nju napravio najljepše pjesme koje žive danas na antologijskom albumu “Dnevnik jedne ljubavi “ ( 1973) .

Od samog početka unikatna, vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalnog stila, Josipa i danas nastoji uživo da, sa svojim pratećim bendom, ponudi neke nove verzije bezvremenih hitova kakvi su “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja”, “Danas sam luda”…

“Recimo, ‘Magla’ svaki put drugačije traje, malo se zaigraš, zaneseš. drugačiji je solo… Netko će reći pjesma se jako puno promijenila. Nije se pjesma promijenila, već aranžman… Ja pjesmu mogu pjevati sama, u pratnji jednog ili pet instrumenata, uz simfonijski orkestar. Glazbenici sa kojima surađujem su otvoreni, tako da ništa neće biti isto, a možda se negdje nešto i ponovi. Muzička sloboda i igra na sceni su bitni”, Josipa ovako medijski objašnjava ”magiju” svojih koncerata.

Početkom srpnja prošle godine Josipa je održala svoj najveći samostalni koncert u Zagrebu u posljednjih desetak i više godina, na rasprodanom stadionu “Šalatu” pred više od 4.000 posjetilaca, što je za medije u Hrvatskoj bila “čarobna ljetna večer i koncert za pamćenje”, tj. pisalo se “Josipa je održala veličanstven koncert na Šalati”, kao i “sjajan koncert Josipe na Šalati završio u ritmu ljetne kiše”.


Objavljeno 01.02.2020.

Vremeplov

Odlaskom u Pariz sam prekinuo dosta automatskih nizova stvari, doveo u pitanje dosta toga što mi se činilo samo po sebi razumljivim i našao se u situacijama koje me, da sam ostao, ne bi zadesile.
Darko Rundek, intervju za RiRock.com