Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Veliki koncert grupe S.A.R.S.

Beogradska grupa S.A.R.S. održat će u Tvornici kulture u subotu, 29.03.2014. svoj najveći zagrebački solo koncert do sada.

Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević Žabac i Aleksandar Luković Lukac. Sljedeće godine snimaju pjesmu Buđav lebac, koja gotovo trenutno postaje internet megahit s preko 3,6 milijuna klikova na Youtubeu, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio stanicama i u klubovima diljem regije. Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. izdaju 2009. godine (PGP – RTS), a osim Buđavog lepca kao hitovi su se pokazale i pjesme Ratujemo ti i ja, Ana, Rakija, kao i Debeli lad, za koje su snimljeni i spotovi.

Svoj drugi album Perspektiva objavljuju na prvi dan 2011. godine i nude ga u suradnji s MTV-em kao besplatan download fanovima koji su ga s oduševljenjem dočekali i skinuli preko 70.000 puta. Veliki hitovi s ovog albuma su pjesme To rade i Mir i ljubav, za koje su i snimljeni spotovi, koji imaju značajnu posećenost na Youtubeu. Album je bio nominiran za MTV Awards – Best Adria Act. Naslovna pjesma albuma je bila izostavljena sa free downloada, te se godinu dana mogla čuti samo na koncertima. U siječnju 2012. godine konačno izlazi i studijska verzije pjesme Perspektiva zajedno sa spotom, koji u trenu ruši sve rekorde posjećenosti i nakon manje od pola godine po broju klikova prestiže i legendarni Buđav lebac, a do današnjeg dana prešao je brojku od 5 milijuna.

U ljeto 2012., u suradnji s crnogorskim hip hop duom Who See, objavljen je i prvi spot za tek nadolazeći, treći album, za pesmu Bojana, koja je nekoliko tjedana zauzimala prvo mesto na svim regionalnim top listama, a početkom 2013. objavljen je i spot za singl Mir u svetu koja je 20 dana proveo na prvom mjestu regionalnog MTV-a.
U proljeće 2013., neposredno prije izlaska novog albuma, grupi S.A.R.S. je u Beogradu, na svečanosti povodom početka rada regionalnog VH1 kanala, dodjeljena godišnja nagrada “MTV Double Platinum Award” za spot Perspektiva, koji je tijekom 2012. godine imao preko 800 emitiranja na MTV-u.

Album “Kuća časti” službeno izlazi 23. ožujka 2013. godine. Album je ponovo postavljen na free download na siteu grupe www.sarsbend.com/download, kao i na regionalnim sajtovima MTV-ja. Na albumu se pojavljuju četiri suradnje: Alejandro Buendija (Saša Antić – TBF) u pjesmi “Malo mi je falilo”, Shamso69 iz Brkova u pjesmi “Ti, ti, ti”, Dial-up Lama iz Bolesne štenadi u pjesmi “Mir u svetu” i već spomenuti crnogorski duo Who See u hitu “Bojana”. Za “Ti, ti, ti” je za vrijeme gostovanja u Varaždinu snimljen i spot. Pjesma Lutka, iako za samu grupu vrlo netipična balada, na koncertima se pokazala kao najpopularniji song s aktualnog albuma, stoga je i odabrana kao posljednji singl sa ploče “Kuća časti”.
S.A.R.S. su trenutno u studiju gdje snimaju svoj četvrti album pod radnim nazivom “Ako mogu Beatlesi, možemo i mi”. Izlazak albuma se očekuje do kraja godine,

Proteklih tjedana S.A.R.S. je u Hrvatskoj odsvirao nekoliko izuzetno zapaženih nastupa, kao što su oni u Rijeci uz Dubioza Kolektiv i Brkove, te na devetom Pozitivnom koncertu u zagrebačkom Domu sportova.

Koncerti Velikom pogonu Tvornice kulture bit će njihov najveći samostalan koncert u Htvatskoj, a sudeći prema prijemu publike očekuje se da će biti rasprodan.

Early Bird ulaznice po cijeni od 50 kn u prodaju ide u ponedjeljak, 9. prosinca I ta cijena je na snazi do 31.12.2013. godine.
Od 1.1. do 28.3. cijena će iznositi 60 kn, dok će na dan koncerta, ukoliko ih bude, karte koštati 80 kn.

Službena prodajna mjesta;
• Dirty old shop, Tratinska 22
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
• Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
• Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

Objavljeno 08.12.2013.

Vremeplov

Vokale radim na kraju zato što prvo želim napraviti glazbu i gurnuti je do razine na kojoj se moram natjecati s njom.
Axl W. Rose (Guns N’ Roses)