Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Cohen osvojio Grammy za “You Want It Darker”

Video: Cohen osvojio Grammy za “You Want It Darker” Cohen je do sada osvoji prestižnu glazbenu nagradu ‘samo’ za životno djelo pa je ovo zapravo prvi obični Grammy koji mu je dodijeljen.

Legendarni pjevač i tekstopisac Leonard Cohen za života nikad nije osvojio Grammy no u nedjelju je osvojio nagradu za najbolju rock izvedbu za pjesmu “You Want It Darker” u kojoj je napisao da je spreman umrijeti.Cohen, koji je preminuo u studenome 2016., bio je velika glazbena figura s legendarnim pjesmama poput “Hallelujah” ili “So Long, Marianne”, no nikad nisu u komercijalnom smislu bile uspješnice i uvijek su ga zaobilazili Grammyji, najveća američka glazbena nagrada.

Njegov album “You Want It Darker” objavljen je tri tjedna prije nego što je kanadski glazbenik umro u Los Angelesu u dobi od 82 godine. U naslovnoj temi, Cohen, koji je volio metafizičke refleksije, napisao je kako je spreman suočiti se sa smrću.

Iako nikad nije dobio Grammyja za pjesmu ili album, Cohen je dobio tu nagradu za životno djelo 2010.Pojavio se u albumu jazz legende Herbieja Hancocka posvećenom pjevačici Joni Mitchell, koji je 2008. osvojio nagradu za album godine.

Objavljeno 30.01.2018.

Vremeplov

Kako mogu biti bilo tko drugi nego ja sam?
Dave Matthews