Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Elemental: ”Hajde ljubav dođi“

Video: Elemental: ”Hajde ljubav dođi“ Elemental je objavio videospot za pjesmu „Hajde ljubav dođi” kao uvod u veliki open-air koncert na Šalati 03.06. i proslavu 25 godina.

Nedavno objavljeni dvostruki digitalni singl „Hajde ljubav dođi – Usta na usta“ dobiva i svoje vizualno izdanje! Za njega je zaslužan sve traženiji redatelj Dinko Čvorić – Doringo kojemu je ovo prva suradnja s bendom Elemental. ”Razigranost i dugovječnost, dva pojma koja vežem uz grupu Elemental čiji sam štovatelj od ranih dana njihovog djelovanja. Veliko je zadovoljstvo raditi s ljudima čija je kreativnost nepresušna i koji su van standardnih okvira pa se to na samom setu snimanja pretoči u zajedničko putovanje audio-vizualnim svijetom”, podijelio je redatelj svoje iskustvo. Njegova se estetika sjajno spojila s novim eksperimentalnim zvukom benda.Osim što su je pretočili u novi singl, svoju neopterećenost stilskim odrednicama utkali su i u novi spot. „Hajde ljubav dođi“ dolazi kao slavlje života i ljubavi, energije koja pokreće svijet, a definitivno i kao predokus onoga što bend priprema za dosad najveći samostalni koncert na Šalati 3. lipnja.

Godina u kojoj bend obilježava 25 godina djelovanja na glazbenoj sceni obilježava se na svakom koraku potezima vrijednim slavljenja.

Osim apsolutne vedrine i zaigranosti koje su niti vodilje ovog spota, za osvježavajući styling zaslužna je Marija Cvitanović, za make up Ivana Šimunić, dok je Doringov drugi čovjek iza kamere bio Igor Bogdanović.

Singlovi „Hajde ljubav dođi“ i „Usta na usta“ najava su materijala na kojem bend intenzivno radi posljednjih mjeseci. „Vidjet ćemo koje pjesme će proći filter benda i dospjeti do studijskog snimanja jer je većina još u fazi rasviravanja na probama.

Trebalo bi hladne glave poslušati te nove materijale i možda s nekim vremenskim odmakom“, objašnjava Shot.
U svakom slučaju, slavljenički koncert na Šalati bit će sjajna prilike za čuti nove pjesme uživo, ali i podsjetiti se zašto je pozornica najprirodnije mjesto ove skupine kreativaca.

Podsjećamo, ovo je godina u kojoj Elemental obilježava srebrnu brojku i dolazi na gradski stadion Šalata u subotu 3. lipnja 2023.

Svoju je punoljetnost 2016. godine u Domu sportova Elemental obilježio s 4500 ljudi, a s obzirom na to da su u međuvremenu objavljeni albumi „Tijelo“, „Ilica“ i kompilacija „XOXO“, nastup na Šalati odlična je prilika za utvrditi gradivo zbog čega je Elemental upravo jedan od najomiljenijih koncertnih izvođača.

Ulaznice za Šalatu su u prodaji po cijeni od 16 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, te sva prodajna mjesta Eventima kao i www.eventim.hr[url=http://www.eventim.hr|][/url].
Objavljeno 26.04.2023.

Vremeplov

Nismo mogli naći ni izdavače ni managere kojima je bilo stalo do nas, nije bilo ni puno bendova koji su htjeli svirati s nama, ali smo bili stalno na turnejama, bez obzira na vrlo malo novaca i nekako se uspjeli probiti.
Billy Gould (Faith No More)