Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Elemental – ’Po mojoj mjeri’

Video: Elemental – ’Po mojoj mjeri’Mjeseci marljivog rada napokon su urodili plodom. Ekipa Elemental benda je izašla iz svog studijskog ’skrovišta’ iz kojeg nam donosi drugi singl, a kojim najavljuju skorašnji izlazak novog albuma.

Singl naziva ”Po mojoj mjeri” označava novi početak ovog zagrebačkog benda koji je u posljednjih nekoliko godina uspio pridobiti srce i sluh cijele regije.

Ovim singlom Elemental nastavlja sa nešto žešćim zvukom kojeg su se dotakli na svojim posljednjim albumima, no ovog puta instrumentalno i vokalno usklađeniji nego ikada prije.Izvrsni, direktni i pomalo šokantni stihovi pjesme ”Po mojoj mjeri” otvaraju jednu sasvim novu, zreliju priču koju donosi novi album, a kojeg je najbolje opisati beskompromisnim i bez dlake na jeziku. Ali, što manje i očekivati od benda koji je svoje mjesto na glazbenoj sceni pronašao upravo kroz svoje društveno angažirane tekstove?

Nova pjesma ”Po mojoj mjeri” je koncipirana kao omnibus tri priče koje povezuje zajednička misao na refrenu pjesme, a Remi je opisuje svojim riječima: ”Kroz tri priče, htjela sam u slušateljima osvijestiti neke situacije kroz koje žene prolaze na svakodnevnoj bazi. Pjesma je pisana kao storytelling, ali u njoj nema ništa bajkovito - ovo je realnost, bez uljepšavanja. Kroz šest albuma uvijek sam se trudila dodirnuti teme žene, a ovaj smo put odlučili da upravo takvom pričom započnemo novo poglavlje i otvorimo novi album.”

Novi, šesti studijski album Elementala naziva ”U redu je” nosi neku novu težinu i zrelije priče, a u prodaji će se naći sredinom svibnja.

Nakon ovog sjajnog prvog singla preostaje nam samo pričekati i vidjeti u kakve će nas sve zanimljive priče ekipa Elementala odvesti u novim pjesmama.

Objavljeno 07.05.2013.

Vremeplov

Bio sam u svakom školskom bandu u koji sam mogao upasti, u jazz bandu i limenoj glazbi. Tamo sam zapravo i naučio osnove čitanja glazbe, od osnovne pa sve kroz srednju školu. Uzimao sam i privatne satove, ali nije išlo pa sam se vratio sviranju uz snimke. To me navelo da puno sviram - bio sam uzbuđen zbog sviranja s meni najdražim grupama kao što su Led Zeppelin i Black Sabbath.
Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)