Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Elemental s novim singlom uoči Zagreb Callinga

Video: Elemental s novim singlom uoči Zagreb CallingaUoči novog izdanja Zagreb Callinga grupa Elemental predstavila je novi singl “Tijelo pamti”, a Simply Red najavili su europsku turneju povodom 25 godina albuma “Stars”.

Singl ’Tijelo pamti” treći je s albuma ’Tijelo”, a prati ga vrlo senzualni videospot za koji su zaslužni redatelj Marko Milovac i direktor fotografije Ivan Zadro.

“Odabrali smo pjesmu “Tijelo pamti” jer smo primijetili da se u posljednje vrijeme u javnosti zazire od tjelesnosti, taktilnosti, a u svrhu promicanja neke “srednjevjekovne” suzdržanosti i čistoće. Tijelo kao takvo oduvijek je inspiriralo umjetnike, od antičkih kipara do francuskih postimpresionista, a mi smo se pozabavili njime na svoj lirski način. Kroz tekstove govorimo da, unatoč prolasku vremena, tijelo pamti dodire i sjećanja bivših ljubavnika. Seks se uspoređuje s plesom, znatiželjnom tjelesnom igrom bez propisanih koraka - zato nam je drago što su Marko Milovac i Ivan Zadro iz C47 Filma za uprizorenje pjesme odabrali baš dvoje plesača koji pokretom prate igru naših riječi. Nadamo se da će se i publici svidjeti i pjesma i spot. Želja nam je da zajedno maknemo koprenu tabua s tjelesnosti - ipak, 2016. je” - poručuju članovi Elementala povodom premijere novog singla i spota.“Tijelo pamti”, kao I brojne druge pjesme iz 18 godina duge karijere Elemental će odsvirati na drugom danu Zagreb Calling festivala, u četvrtak, 23. lipnja. Isti dan s njima će nastupiti John Newman i Quasarr.

I dok se čeka nastup u Zagrebu grupa Simply Red već planira aktivnosti za kraj godine. Povodom 25 godina objave njihovog najuspješnijeg albuma “Stars” bend će priprema turneju isključivo po Velikoj Britaniji i Irskoj.

Na koncetima će izvoditi sve pjesme s izdanja, prema redosljedu na albumu te niz svojih preostalih klasika. “Stars” je originalno objavljen u rujnu 1991. i čak dvije godine je bio najprodavanija otočka ploča uhvativši u konačnici 14. mjesto najuspješnijih britanskih albuma u povijesti. Od ukupno deset pjesama čak pet ih je bilo singlovi: “Stars”, “Something’s Got Me Started”, “For Your Babies”, “Thrill Me” i “Your Mirror”.

Svih pet hitova, zajedno s “best of” set listom koja uključuje “Say You Love Me”, “If You Don’t Know Me By Now”, “Fairground”, “Shine On”, “Money’s Too Tight (To Mention)”, “Sunrise”, “A New Flame”, “Holding Back The Years”, “Brand New”, “It’s Only Love” i mnogim drugima Simply Red izvest će na Šalati 22. lipnja.

U srijedu, 22. lipnja vrata stadiona Šalata otvorit će se 19:00. Program će svojim nastupom od 19:15 otvoriti Natali Dizdar. Druga se na scenu, u 20:30, penje grupa Jinx, dok je nastup headlinera, britanskih soul pop legendi Simply Red planiran točno u 22:00.

U četvrtak je planiran istovjetan terminski raspored izvođača. Vrata stadiona otvorit će se u 19:00. Prvi nastupaju Quasarr u 19:15, Elemental su na rasporedu od 20:30, a nova velika otočka zvijezda John Newman sa svojim će sastavom izaći na stage u 22:00.

ULAZNICE
Dnevne ulaznice za prvi dan / Srijeda, 22. lipnja
Parter: 260 kn u pretprodaji, 280 kn na dan koncerta
Tribina: 290 kn u pretprodaji, 310 kn na dan koncerta
Fan Pit: 299 kn u preprodaji, 320 kn na dan koncerta
VIP: 349 kn

Dnevne ulaznice za drugi dan / Četvrtak, 23. lipnja
Parter: 170 kn u pretprodaji, 190 kn na dan koncerta
Tribina: 230 kn u pretprodaji, 250 kn na dan koncerta
Fan Pit: 250 kn u pretprodaji, 270 kn na dan koncerta
VIP: 299 kn

Službena prodajna mjesta:
• Dirty old shop, Tratinska 18
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Aquarius CD Shop, Varšavska 13
• Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
• Dancing Bear Zagreb, Gundulićeva 7
• Dancing Bear Split, Dioklecianova 6
• Dancing Bear Osijek, Trg Ante Starčevića, pothodnik
• Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr


Objavljeno 16.06.2016.

Vremeplov

Stvarno je mnogo pojava u glazbi i u prošlosti i danas kojima se divimo.
Nenad Borgudan (Detour)