Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: ”Ima ih” u novom spotu Rundek Cargo Trija!

Video: ”Ima ih” u novom spotu Rundek Cargo Trija!„Ima ih” se svakodnevno puni novim smislovima. Neka i ovaj spot pomogne da bolje čujemo njihov odjek u sebi“. - Darko Rundek

Prije nešto manje od tri mjeseca predstavljen je treći službeni singl s novog i hvaljenog albuma „Mostovi“ Rundek Cargo Trija - „Ima ih“. Ova pjesma ima poruku koja stiže ravno usred izbjegličke krize i britko niže poteze čovječanstva koji su nas doveli do toga da se bojimo, da se ne borimo i da se sramimo onog što jesmo. Moćan singl sada je dobio i svoj jednako snažan video spot. Spot je sniman u Zagrebu i Beogradu pod redateljskom palicom Radislava Jovanova Gonza.

„Video spot za pjesmu „Ima ih“ se asocijativno poigrava sa svjetovima kapitalista i birokracije te svijetom klošara i beskućnika koje igraju sami članovi Cargo benda i Darko Rundek . Mračni duhovi koji promatraju svijet oko sebe, grad Beograd pa i Zagreb…mada to u ovom spotu nije toliko bitno. Bitna je atmosfera dualizma i sarkazma, a ne lijepi kadrovi. Hvala cijelom bendu“ – izjavio je Gonzo.

Nakon nježnog i romantičnog singla „Don Juan“, „Ima ih“ je ozbiljan singl s novog albuma koji već do sada ima niz izuzetnih recenzija i kotira kao jedno od najboljih izdanja unazad 10-ak godina.Stihovi su pomno pisani, nisu prolazni – vječni su i kritički orijentirani prema trenutnom stanju u društvu…uostalom može li Darko Rundek pisati drugačije?

„Ovime izjavljujem da je video klip Radislava Jovanova - Gonza spreman ugledati svjetlo vaših ekrana, na naše, a nadamo se i vaše zadovoljstvo. Snimili smo ga pri punoj svijesti u Zagrebu i Beogradu, doprinoseći tako „popravljanju“ mostova između ova dva grada, iako ove lokacije za poruke pjesme ”Ima ih” i njenog spota nisu bitne. Mogle su to biti bilo koje dvije suvremene metropole.”Ima ih” se svakodnevno puni novim smislovima. Neka i ovaj spot pomogne da bolje čujemo njihov odjek u sebi“. - Darko Rundek.

Ovu pjesmu publika na koncertima burno prepoznaje, jer odražava njena vlastita pitanja, strepnje i pobunu. Iako teške tematike, pjesma je nevjerojatno dinamična i izaziva trnce pri slušanju. Dobivanjem svog video nastavka, njezina poruka i energija još su snažnije.

S obzirom na veliki interes koji je album „Mostovi“ (Menart) izazvao diljem regije, Rundek Cargo Trio i dalje nastavlja svoju turneju. Od petka 27.11.2015. slijedi im desetak koncerata u Srbiji i Makedoniji, nakon čega se ponovo vraćaju u Bosnu i Hercegovinu te Hrvatsku, gdje ćete ih moći vidjeti na proljeće 2016.


Objavljeno 30.11.2015.

Vremeplov

Ne vjerujem da bih mogla glumiti.Teško bi mi se bilo prilagoditi da budem neka druga osoba, da glumim, jer sam takva kakva jesam i nije mi lako biti netko drugi.
Dolores O’Riordan (The Cranberries)