Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Mick Jones i Tony James - Prijateljstvo dugo 30 godina

Video: Mick Jones i Tony James - Prijateljstvo dugo 30 godina Grano promotion u povodu 30 godina od objavljivanja albuma „London Calling“ ponosno predstavlja grupu Carbon/Silicon. Bend osnivača grupa The Clash i Big Audio Dynamite Micka Jonesa i osnivača grupa Generation X i Sigue Sigue Sputnik Tonyija Jamesa.

Koncert grupe Carbon/Silicon održat će se 07. 05. 2010. godine u zagrebačkoj Tvornici.
Osnivači grupe Carbon/Silicon su Mick Jones i Tony James, koji su najbolji prijatelji već više od 30 godina kada su zajedno oformili grupu London SS.

Grupa nikada nije objavila niti jedan album i obojica su kasnije shvatili da je tako i bolje jer su požalili zbog priglupog načina na koji su dali ime svom bendu. Nakon raspada jones zajedno s Pailom Simononom, Joe Strummerom i Terryjem Chimesom osniva grupu The Clash dok Tony James sa Billyjem Idolom i Johnom Toweom osniva grupu Generation X.

Malo kome treba objašnjavati tko su The Clash, grupa koja je objavila 1977. godine album The Clash, 1979. godine album London Calling koji se smatra jednim od najboljih albuma svih vremena, godinu dana kasnije objavljen je trostruki album Sandinista da bi Mick Jones napustio grupu nakon što je 1982. godine objavljen album Combat Rock s hit singlom „Should I Stay or Should I Go“.

Jones je 1984. godine oformio grupu Big Audio Dynamite, tijekom osamdesetih objavili su četiri vrlo uspješna albuma, da bi u devedesetima objavili još pet albuma ali pod različitim imenima kao Big Audio Dynamite II i Big Audio jer su se članovi grupe često mijenjali, Mick Jones bio je jedina konstanta. Nakon raspada grupe Mick Jones se zadržao u glazbenim vodama kao producent te se proslavio producirajući oba albuma grupe Libertines Up the Bracket i The Libertines.

Grupa Generation X objavila je četiri albuma a nakon raspada Tony James formirao je bend Sigue Sigue Sputnik koja se 1986. godine proslavila s pjesmom Love Missile F1-11.

Paralelno s produkcijom albuma Jones je obnovio druženje s Tonyjem Jamesom da bi 2004. godine njih dvojica počeli svirati zajedno sa bubnjarom Danny The Red i basistom Williamom Blakeom, isprva za prijatelje da bi godinu dana kasnije počeli nastupati po londonskim klubovima pod nazivom Carbon/Silicon. Počele su se širiti glasine o sjajnim nastupima da bi se Carbon/Silicon odlučio i za snimanje albuma te njihovo objavljivanje na web stranici samog benda.

Prvi internet album A.T.O.M (A Twist of Modern) objavljen je na internet stranici benda 28. srpnja 2006. Drugi album Western Front objavljen je 14. listopada 2006. i uključivao je nanovo snimljene starijih pjesama. Treći album The Crackup Suit objavljen je u ožujku 2007.

Početkom 2007. godine bend se priprema za koncertne nastupe i to sa Leom Williamsom na basu koji je s Mickom Jonesom svirao u grupi Big Ausio Dynamite a kasnije u grupi Dreadzone, te sa Dominicom Greensmithom iz grupe Reef na bubnjevima. Prvo na CD-u objavljuju dva EP-a The News i The Magic Suitcase, da bi zatim u listopadu 2007. objavili prvi konvencionalan album na CD-u The Last Post.

U ožujku 2008. godine bend nastupa na američkoj turneji, slijedili su ljetni nastupi na brojnim festivalima da bi u studenom 2009. godine Carbon/Silicon objavili novi album na svojoj internet stranici nazvan The Carbon Bubble.

Carbon/Silicon - Soylent Green

Objavljeno 01.04.2010.

Vremeplov

Nemojmo idealizirati situaciju, bavljenje glazbom u Hrvatskoj ne išće ništa više vremena od imanja bilo kojeg prosječno vremenski konzumirajućeg hobija...
Aljoša Šerić (Ramirez / Pavel), intervju za RiRock.com