Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Radnici upropaštenih firmi u novom spotu Hladnog piva

Video: Radnici upropaštenih firmi u novom spotu Hladnog pivaU vrijeme kada iz svih medija izviru većinom ležerniji sadržaji a radijski eter prepun je ljetnog zvuka i light tema, Hladno pivo, mimo svih Pravila igre, za novi singl s albuma ”Dani zatvorenih vrata” izabralo je pjesmu poprilično teške tematike.

”Živo me zanima kako će ”Firma” proći pored ultralightljetnih pjesama koje se obično plasiraju u eter kad malo zatopli. Bit će to jedna lijepa ljetna šaka u oko.” - komentirao je Mile Kekin pomalo neuobičajen potez u glazbenom svijetu.

”Svirajući uzduž i poprijeko lijepe naše regije, primijetili smo u baš svakom gradu kombinaciju novih crkvi i propalih tvornica, velikih zastava i još veće nezaposlenosti, pa se tako dogodila pjesma” Firma” koja taj fenomen pokušava objasniti u manje od tri minute.
Pjesma je ubrzani tečaj za mlađe, kratki podsjetnik za one malo starije, ali i upozorenje za nadolazeće da ne padaju olako i bez ispaljenog metka na stare fore novog početka. - objasnio
je Kekin.

”U spotu, čiju režiju potpisuje Andrej Korovljev, nema profesionalnih glumaca već glume ili, bolje rečeno sudjeluju, bivši radnici Gredelja, Diokija i Kamenskog kojima ovim putem želimo zahvaliti na angažmanu i profesionalnom pristupu, ali i na iskrenoj želji da nam ispričaju svoju
stranu priče.

Vidljiva je i emocionalno vrlo upečatljiva njihova želja da se ne zaboravi što se dogodilo ali i što se i dalje događa s nekadašnjim gigantima, koji, po riječima radnika, nisu propali zbog konkurencije niti tehnološke zaostalosti već isključivo zbog krađe i želje kriminalaca u odijelima da se napravi mjesta za obitelji dvjesta.

Hvala radnicima Gredelja, Diokija i Kamenskog što su nam pomogli napraviti spot kojim se svi skupa možemo ponositi .” - poručuju iz Hladnog piva”Mislim da ljude treba tu i tamo podsjetiti na sve te silne domoljube koje su u formativnim godinama Lijepe naše bili najbliži sisi a čija će djeca uživati u tome, bez da će ikad morat prstom mrdnuti. Mi o takvim stvarima samo pjevamo, što je očito puno lakše nego pisati o tome u novinama i ostajati zbog toga bez posla. Nama barem nitko ne može dati otkaz.” - zaključuje Mile priču o ”Firmi”.

Spot za pjesmu ”Firma” sniman je na stvarnim lokacijama propalih tvornica Gredelj, Dioki, Kamensko.

”Bog, domovina, nacija - svi na pod, ovo je privatizacija” pjevat će se i na koncertima koje Hladno pivo organizira u vlastitoj produkciji pod nazivom ”Hladno pivo Tour - Dani zatvorenih vrata”. Prvi na redu je onaj u Puli 4. kolovoza , zatim na red dolazi Split 12. rujna, dok se kulminacija očekuje na zagrebačkoj Šalati 19.9.2015. Za kraj ”ljetne” turneje, Hladno pivo stiže u Varaždin 17.10.

Ulaznice za zagrebački koncert već su u prodaji po cijeni od 80 kuna a mogu se kupiti u Rockmarku, Dirty Old shopu, te svim prodajnim mjestima ticketshop.hr-a (www.ticketshop.hr).

Objavljeno 12.07.2015.

Vremeplov

Nirvana nikada nije bila konvencionalan rock bend. To je bilo nešto... čudno. Jeste li vidjeli te live snimke? Ja sam imao 22 godine i sve to mi je uglavnom bilo nevjerovatno zabavno. Bili smo tri smiješna tipa koje sviraju svoju glazbu što je, uostalom, jedino i važno. Tek kasnije i bez naše želje se dogodilo to da je Nirvana na neki način postala dijelom ovog svijeta.
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)