Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Red Hot Chili Peppers - ”Black Summer”

Video: Red Hot Chili Peppers - ”Black Summer”Neponovljivi Red Hot Chili Peppers se vraćaju na scenu sa svojim najnovijim, dvanaestim po redu albumom ’’Unlimited Love’’ (Warner Records), a na police Dancing Beara stiže već 01. travnja 2022.!(Foto: C. Balzary)

Radi se o njihovom prvom albumu s omiljenim gitaristom Johnom Fruscianteom s kojim nisu svirali čak 16 godina, a u pobjedničkoj postavi pridružio im se čuveni producent Rick Rubin s kojim su RHCP posljednji put snimali davne 2011. Njihova suradnja urodila je hvaljenim albumima koji su postizali dijamantne naklade, poput ‘’Blood Sugar Sex Magik’’, ‘’Californication’’, ‘’By The Way’’ i ‘’Stadium Arcadium’’, i koje možete pronaći u Dancing Bearovim dućanima u Zagrebu, Splitu i Osijeku te na www.dancingbear.hr.

Kako bi nas zagrijali u iščekivanju albuma ’’Unlimited Love’’, losanđeleski rockeri predstavili su danas pjesmu ’’Black Summer’’ kojom dominiraju hipnotički groove i introspektivni stihovi. Prateći video spot snimljen je u suradnji s kanadskom redateljicom Deborah Chow koja je snimala Disneyjeve serije ”The Mandalorian” i ”Obi-Wan Kenobi”.

”Naš jedini cilj je izgubiti se u glazbi. Mi (John, Anthony, Chad i Flea) proveli smo tisuće sati, kolektivno i pojedinačno, usavršavajući svoj zanat i bivajući tu jedni za druge, kako bismo napravili najbolji album koji smo mogli. Naše antene usklađene su s božanskim kozmosom. Bili smo tako prokleto zahvalni na prilici da budemo zajedno u sobi i, još jednom, pokušamo postati bolji. Dane, tjedne i mjesece proveli smo slušajući jedni druge, skladajući i aranžirajući plodove tih jam sessiona s ​​velikom pažnjom i svrhom. Zvukovi, ritmovi, vibracije, riječi i melodije su nas oduševile.

Žudimo da osvijetlimo svijet, da podižemo, povezujemo i zbližimo ljude. Svaka od pjesama na našem novom albumu je slika nas i odražava naš pogled na svemir. Ovo je naša životna misija. Radimo, fokusiramo se i pripremamo, da kada dođe najveći val, da smo spremni ga zajahati. Ocean nam je dao snažan val i ovaj album je vožnja koja je suma naših života. Hvala vam na slušanju, nadamo se da ćete uživati”, poručuju RHCP..

Ovo ljeto, Red Hot Chili Peppers će krenuti na prvi dio turneje kojom će promovirati ’’Unlimited Love’’ i nesumnjivo okupiti novu, mlađu vojsku obožavatelja, a na njoj će im se pridružiti zvučna gostujuća imena - Anderson.Paak & The Free Nationals, A$AP Rocky, Beck, HAIM, King Princess, St. Vincent, The Strokes, i Thundercat.

Objavljeno 04.02.2022.

Vremeplov

Umjetnik može imati terete za koje ”običan čovjek” ne zna, no ”običan čovjek” ima terete koji nisu ni dotakli mnoge umjetnike.
Patti Smith