Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Rundek u Kinu Europa

Video: Rundek u Kinu EuropaNakon prošlogodišnja četiri rasprodana koncerta u Vip clubu, Rundek Cargo Trio i ovog se proljeća vraća u Zagreb, ali s novom idejom i osvježenom koncertnom pričom.

Nakon izvjesnog traganja za idealnim prostorom u kojem bi nastupili, njihov se izbor zaustavio na najstarijoj zagrebačkoj kino dvorani.

Zagreb, prema riječima Darka Rundeka, svaki put zaslužuje drugačiji pristup, a na tom tragu bit će i ovaj nastup u subotu, 13.04.2013. u Kinu Europa.

Jedan od najljepših zagrebačkih interijera, sazdan od bogatih štukaturskih dekoracija i postsecesijskih klasicističkih detalja, neskromno odaje tragove povijesti za razliku od mnogih modernih klubova. Samim time, bit će će idealna kulisa za program kojeg će nam ovog proljeća u Zagrebu izvesti Darko Rundek, Dušan Vranić i Isabel, a koji će objediniti period Cargo orkestra i Trija te donijeti neke nove skladbe s albuma na kojem upravo rade. U prvom dijelu programa bit će emitiran jedan nesvakidašnji video – uradak.

Prije nego li umjetnici izađu na pozornicu koju će organizatori za potrebe koncerta produbiti i približiti sjedalištu, svi posjetitelji moći će pogledati tridesetominutnu snimku nepoznate obožavateljice tj. njezin svojevrsni hommage Cargo Orkestru snimljen u pariškom klubu Les voutes. Rundek često involvira obožavatelje u svoje stvaralaštvo jer je za njega osluškivanje publike i osluškivanje sebe samog, te se odlučio za prikaz amaterskog videa kao zahvalu svima onima koji ga predano prate iz sjene.

I dok neki obožavatelji anonimno rade na “pokretnim slikama”, oni drugi rade na pisanoj riječi. Naime, u jesen ove godine u izdanju Menarta bit će objavljena biografija Darka Rundeka pisana perom Ante Perkovića. Više informacija na tu temu bit će poznato u sljedećih nekoliko mjeseci.

Nedavno objavljeni singl “Plavi avion” ujedno je i posljednji sa zadnjeg albuma, nakon kojeg Rundek Cargo Trio leti u potragu za novim pjesmama tj. novim inspiracijama.Objavljeno 12.03.2013.

Vremeplov

Zamislite da dođu svi ljudi svijeta u banke i žele dići svoje novce. Ne bi to mogli jer je novac fikcija, izmišljena stvar. Malo ga puste među ljude, kao mamac za ribe, a mi nasjednemo.
Krešo Tomec (Cubismo)