Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: S.A.R.S. - ’’Praktična žena’’

Video: S.A.R.S. - ’’Praktična žena’’Bend S.A.R.S. u novom spotu za pjesmu „Praktična žena“, odlučio je ići korak dalje i poslati snažnu poruku protiv obiteljskog nasilja a „nježnijem“ spolu predstaviti kratak tečaj samoobrane.

Video je nastao kao dio projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld i prvi je u nizu koji će pokušati promijeniti svijet na bolje!

„Nismo htjeli napraviti još jedan sumoran video gdje su žene u modricama, uplašene i nemoćne. Odlučili smo se za drugačiji pristup u namjeri da ohrabrimo žene i naučimo ih kako da se zaštite i obrane ukoliko postanu žrtve obiteljskog nasilja. Tako će uz novu pesmu S.A.R.S.a „Praktična žena“ biti prikazan i kratki tečaj samoobrane i nadamo se da će ovaj video na neki način, nekome, promijeniti svijet,“ objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld.Inače, ova inicijativa predstavlja prvu na svijetu javnu „open source“ bazu koja će sadržati video materijale o društveno angažiranim pitanjima koja će biti dostupna apsolutno svima i to potpuno besplatno.

„Sve što je potrebno napraviti je otići na web stranicu www.crazyenoughtochangethe.world, pronaći društveni cilj koji želite podržati, pronaći video u našoj bazi koji najviše odgovara vašoj kampanji i iskoristiti ga u cijelosti ili ga prilagodite vašim potrebama.

To znači da možete dodati vašu muziku, titlove i preradite ga u skladu sa vašim projektom,“ objašnjavaju Dušan i Marko. „Video protiv obiteljskog nasilja prvi je glazbeni spot koji će se naći u našoj bazi a bend S.A.R.S. ga je upotrijebio kao spot za njihovu pjesmu „Praktična žena“.

Pozivamo sve glazbenike, društveno odgovorne kompanije i pojedince iz svih krajeva svijeta da odaberu neki video iz naše baze i budu dovoljno hrabri i ludi da se upuste u mijenjanje svijeta...“

Objavljeno 28.09.2015.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin