Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Sigur Rós objavili album “Átta”, prvi nakon 10 godina!

Video: Sigur Rós objavili album “Átta”, prvi nakon 10 godina!Grupa Sigur Rós objavila je novi album “Átta”, prvi nakon deset godina, a novi materijal označio je i početak turneje u sklopu koje će 24. i 25. srpnja nastupiti na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. (Foto: S. Čerić Kovačević)

Novih deset pjesama bend je objavio za BMG, a vinilno izdanje albuma bit će dostupno od 1. rujna. Želeći, kako kažu, da glazba na novom albumu bude uz minimalne bubnjeve kako bi bila raspršena, prekrasna i plutajuća, dozvolili su si da idu daleko s aranžmanima. Bend je na albumu surađivao s London Contemporary Orchestra kojim dirigira Robert Ames, kao i islandskim suradnicima Brassgat í bala, dok je Paul Corley uz bend koproducent i zadužen za miks albuma. Prvi je to album otkako se multiinstrumentalist Kjartan “Kjarri” Sveinsson ponovno pridružio bendu.Osmi album “Átta” prate sjajne recenzije, a mediji složno hvale novi materijal nakon desetljeća. Pitchfork kaže da je riječ o minimalnoj glazbi koja je maksimalno izvedena, a uz 41 člana orkestra i očaj zbog klimatskih promjena te Jónsijev nezaboravni vokal “album nikada ne zvuči neiskreno u nastojanjima da pruža nadu za beznadna vremena”.

NME kaže da je “Átta” “najbolji album benda nakon kultnog “Takk” i ploča koja bendu daje puno više razloga da dodaju čistu i prirodnu dušu u ovaj hladni i neosjetljivi svijet.” Variety Magazine navodi da vas u prvoj minuti uvuče jedna od najboljih zvučnih kupki Sigur Rósa do sada, a “amorfna priroda zvuka čini da iznova možete otkriti nešto što ranije niste primjetili.” NPR kaže da na novom albumu izbija toplina i svjetlost u tami, a osmi album benda “uspijeva istovremeno biti najvelebniji i najintimniji”.

Jedan od najvećih i najutjecajnijih post rock bendova svih vremena, Sigur Rós je započeo veliku europsku i američku turneju u sklopu koje dolaze u Hrvatsku. Turneja, koja kombinira nastupe s 41-članim orkestrom, te solo i festivalske svirke, obići će i velike festivale poput Mad Coola, Rock Werchtera ili Cruilla.

Dva posebna datuma, 24. i 25. srpanj, rezervirana su za Šibenik na čijoj tvrđavi sv. Mihovila će islandski velikani Sigur Ros odsvirati samostalne koncerte i intimne nastupe. Svirke na vjerojatno najljepšoj koncertnoj pozornici Jadrana proći će u znaku epohalnog albuma „( )“, jednog od najpoznatijih djela kompletne post / ambijentalne rock scene, koji ove sezone obilježava dva desetljeća od objave.

Ulaznice po cijeni od 66 Eur mogu se pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim Eventim prodajnim mjesta, kao i na Eventim.hr.

Objavljeno 23.06.2023.

Vremeplov

Stratocaster pokriva svu paletu ljudskih emocija a tremolo ti omogućava da učiniš sve... možeš pogoditi svaku notu ljudskog roda.
Jeff Beck