Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Simple Minds - Zagrebački koncert ide po planu

Video: Simple Minds - Zagrebački koncert ide po planu Svjetska turneja i zagrebački koncert grupe Simple Minds ide prema planu, a legendarni rock bend predvođen Jimom Kerrom na stadion Šalata stići će u četvrtak, 30. lipnja 2022. godine u sklopu velike turneje “40 Years Of Hits”.

Nakon pune dvije godine odgoda konačno jedna od najvećih ovogodišnjih turneja dolazi u Zagreb. Čak osam godina nakon rasprodanog Doma sportova, škotski rock velikani ovoga puta stižu na omiljeni prostor na otvorenom u centru grada. Obilježit će četiri desetljeća rada koncertom koji će sadržavati apsolutno sve najvažnije pjesme iz prebogatog opusa.

Bend će na Šalati svirati dva duga seta, a bit će ovo večer posvećena presjeku karijere u kojoj su stvorili bezvremenske hitove. “Turneja mora biti posebna, pa smo sve jako dobro osmislili. Čut ćete sve klasike i sve velike pjesme, a za hard core fanove izvest ćemo stvari koje nismo baš najduže svirali”, objašnjava frontman Jim Kerr.

Uvod u obljetničku akciju označila su i dva izdanja – koncertni album “Live In The City Of Angels” i kompilaciju “40: The Best Of 1979 – 2019”. Live izdanje snimano je na dugačkoj sjevernoameričkoj turneji, dok je kolekcija hitova dosad najdetaljniji i najiscrpniji pregled fascinantne karijere jednog od najvećih otočkih bendova i uključuje 40 pjesama, od megahitova “Don’t You (Forget About Me)”, “Alive & Kicking”, “Belfast Child”, “Mandela Day”, “Promised You A Miracle”, “Glittering Prize”, “Waterfront”, “Sanctify Yourself”, “New Gold Dream (81, 82, 83, 84)”, “War Babies” do nove pjesme, obrade King Creosoteove “For One Night Only”.

Ususret svjetskoj turneji objavili su i singl “Act Of Love” kojim obilježavaju obljetnicu prvog nastupa benda, 17. siječnja 1978. u dvorani Satellite City u Glasgowu.

Sve sjajne hitove iz impressive karijere uživo će čuti i naša publika 30. lipnja 2022. na omiljenom stadionu Šalata u Zagrebu. Bit će to ujedno i jedini datum koji je legendarni rock bend posvetio našoj regiji u sklopu ogromne svjetske turneje i proslave 40 godina rada, a ulaznice za zagrebački koncert su među najpovoljnijima na turneji.Ulaznice su u prodaji po cijeni od 240 kn. Ta cijena aktualna je do 24. travnja, a dan nakon penje se na 270 kn. Ostane li ih, na dan koncerta iznosit će 300 kn. U ponudi su i VIP ulaznice za tribinu po cijeni od 390 kn do 24. travnja. Od 25. travnja VIP ulaznice biti će dostupne po cijeni od 430 kn.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4,), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), Dancing Bear CD Shop (Gundulićeva 7), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.

.Objavljeno 30.03.2022.

Vremeplov

Svatko će u budućnosti imati svojim 15 minuta slave.
Andy Warhol