Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Svemir izdao snimku kućnog koncerta

Video: Svemir izdao snimku kućnog koncertaSvemirov najnoviji album, Strah od dubine, izašao je proljetos i pokupio odlične kritike, no fanovi ovog zagrebačkog benda sjetit će se da je bend, i prije izlaska studijske verzije, najavljivao da postoji i alternativna, akustična verzija, snimljena (i audio i video) uživo u kući u kojoj je Matko, njihov bubnjar, tada živio.

Radilo se, ustvari, o privatnom kućnom koncertu kojeg je bend održao 16.09.2018. za grupicu prijatelja i fanova. Dvije su snimke s tog koncerta objavljene još prije izlaska albuma, no ostatak je materijala čekao u njihovoj arhivi sve do sada.

Napokon, punu godinu nakon održavanja tog koncerta, video se konačno objavljuje u cijelosti.

Snimka predstavlja bend u izvrsnom raspoloženju, u toploj i intimnoj atmosferi vlastitog prostora te u neposrednom kontaktu s publikom, koju uglavnom čine prijatelji i poznanici.

Pjesme u akustičnim aranžmanima zadržavaju prepoznatljivu Svemirovu emociju, dodatno pojačanu specifičnim okolnostima u kojima su snimljene, no ujedno i uronjene u opuštenost i lakoću neformalnog druženja jednog kasnoljetnog zagrebačkog popodneva i večeri.

Svirka je podijeljena u dva dijela u trajanju od dvadesetak minuta – „klavirski“, koji je snimljen u dnevnoj sobi, te „gitarski“, koji je snimljen u vrtu kuće.

Sve je zabilježeno točno onako kako se i odvilo, bez ponavljanja pjesama ili popravljanja izvedbi, sa željom da se zabilježi ono što bend često doživljava ali publika rijetko vidi - trenutke stvaranja glazbe u ambijentu vlastitog doma, bez razglasa, bez pozornice, bez studijske distance.Tonski je snimao i miksao Dimitrij Petrović, dok su za kamerama bili Doringo i Marina Uzelac, koja je materijal ujedno i montirala.

Svemir nastavlja s koncertnom promocijom „Straha od dubine“, te ih u listopadu možete vidjeti u Zadru (19.10. Knjigozemska, Zvonka solo), Banja Luci (Žiža, 24.10.), Beogradu (Knap klub, 25.10.) i Novom Sadu (Bulevar books, 26.10.) – nemojte propustiti bend u naponu kreativne snage.

Objavljeno 09.10.2019.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf