Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Cacadou Look - Intervju

Cacadou Look - IntervjuJasmina Nina Rožanić: ”Postale smo majke i nije više bilo vremena za bend” - pročitajte dio razgovora sa pjevačicom nekad iznimno popularne grupe...

Naime, kao što je nekima poznato, Suzana živi i radi u Amsterdamu, Alenka u Veroni sa suprugom, Giovanna je u Zagrebu, Tatjana je majka i ima privatnu firmu, a Jasmina je danas Rožanić i odgaja čak četvero djece i s njom razgovaramo - o svemu pomalo...

Što je razlog da ni jedna od vas nije ostala u glazbenim vodama?
– Svi u životu imamo neke periode. »Cacadou look« je jedna od naših faza koju je, prije svega, obilježio timski rad u bendu. Stoga, bez i jedne cure bend »Cacadou look« nema smisla, a kako nismo bile voljne započeti sa solističkim karijerama, napustile smo glazbu. Kasnije, tijekom godina, našle smo se u nekim drugim životnim okolnostima... Naravno, žao nam je što »Cacadou look« nije potrajao duže i što se ugasio naprasno.

Proteklih godina nikad vam nije palo na pamet aktivirati grupu?
– Ne, jer smo vrlo brzo posao pronašle u Amsterdamu. Doduše, tamo smo svojevremeno bile iznajmile prostoriju i instrumente. U to vrijeme još uvijek smo bili odlično uvježbani bend i na probi smo doista fascinirale neke muške promatrače. No, sve je ostalo na tome... Na kraju krajeva, kad se »Cacadou look« ugasio imale smo tridesetak godina i meni se osobno kasnije nije svidjela ideja da se žene u zrelim godinama penju na pozornicu. Ne želim reći da su godine velika prepreka za bavljenje glazbom i mislim da niti jedna od nas danas nije glazbeno zakržljala. Štoviše, u trendu smo, slušamo modernu glazbu, a ne ono što je bilo popularno prije desetak i više godina. No, s vremenom su stigle nove obaveze, postale smo majke i nije više bilo vremena za bend.

Vidite li na hrvatskoj glazbenoj sceni ženski bend koji se eventualno približio visokim glazbenim standardima grupe »Cacadou look«?
– Ne prepoznajem niti jednu grupu koja radi slično nama. Iznimno poštujem rad grupe E.N.I. i smatram da su postigle veliki uspjeh, a sigurna sam da mogu napraviti još i više. Teško mi je odgovoriti na to pitanje. Vremena su danas drukčija i ženskim se bendovima pruža puno više mogućnosti nego li nekoć nama.

Kako je bilo biti ženski sastav na sceni na kojoj su dominirali muškarci?
– Ponekad teško. Znate, mogli su se čuti zlobni komentari, kao u stilu: »Što, vi ženske možete«. Stoga, bilo nam je potrebno uložiti dvostruko više truda kako bismo pokazale da je to što radimo kvalitetno i dobro poput rada muških kolega. No, ne mogu osporiti činjenicu da smo ipak najveće prijatelje imale među muškim bendovima od kojih su nam neki nesebično pomagali, a neki su nas čak i tetošili, što smo znale iskoristiti. Dakako, u onom pozitivnom smislu.

Novi List (12.2003.)

Objavljeno 25.09.2004.

Vremeplov

Moć novca je najmoćnija energija koja postoji, samo je ona strahovito često zloupotrijebljena. Novac drži cijelu strukturu našeg društva.
Mila Elegović, glumica