Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Kaliopi – Ne želim muziku dijeliti na stilove

Intervju: Kaliopi – Ne želim muziku dijeliti na stiloveNakon beogradskog koncerta s Edinom Karamazowom odlučili smo saznati što o glazbi misli Kaliopi te koji su njeni daljnji palnovi.

RiRock.com: Koncert je upravo prošao. Povod je naravno Vaš i Edinov album “Oblivion”. Kako ste zadovoljni prijemom kod publike – ispraćeni ste ovacijama i dugim aplauzom?

Kaliopi: Jako zadovoljna i sretna, ispunjena, još uvijek ne znam što je bilo… (smijeh) Sad kad me pitate što je to bilo – ne znam. Samo se sjećam kao da je miris,… e tako pamtim cijeli koncert.


RiRock.com: Bio sam prisutan na koncertu Indexi i prijatelji na kojem ste otpjevala pjesmu “Budi Kao More”. Vama odlično leži hard rock. Zašto se ne prepustite nečemu takvom jer ovo što dobivamo od Vas je pop rock.

Kaliopi: Pa ne znam čemu bih se najprije prepustila. Vjerovatno zato što kao autor sebe izrazim jako bolje kada ne razmišljam o stilovima. Na mojim cd-ovima nema stilova jer ne mislim na to. Znači može biti neka hard rock tema, može biti neka soul, pop, rock, može biti funky,… i svega može biti. Ne želim da muziku dijelim samo na to. Evo tu sa Edinom sviramo repertoar različitih zemalja, različith vremena, i to je ono što nema jedno s drugim dodirne točke a itekako je važno jer sigurno jedno bez drugog ne bi postojalo danas.


RiRock.com: Sada ste s Edinom ali koliko ste otvoreni za suradnju s drugima?

Kaliopi: Jako puno. Ono što me dotakne i umjetnički i ljudski…ja prihvaćam. Eto Rambo Amadeus je npr. jedan od autora na mom sljedećem albumu i ne samo kao autor već i kao instrumentalista, aranžer i napravio je jedan veliki hit, mogu slobodno kazati.


RiRock.com: Za kad najavljujete novi album?

Kaliopi: Pa, listopad ili studeni. Snimam ga u Zagrebu, producent je Darko koji je bio jedan od formatora i članova grupe ET u vrijeme kad je Vanna pjevala. Totalno urbani tip, totalno urbana produkcija ali imamo bogati album. Što se tiče baš stilova ima svega. Za svakog ponešto!


RiRock.com: Dok ne izađe album želim Vam lijepe koncerte i hvala na razgovoru.

Kaliopi: Hvala također.


Ivica Stanković

Objavljeno 20.06.2010.

Vremeplov

Rock ideologija je ispala jedna velika prevara koja se sad samo završava u tome da se vjeruje da je moguće nostalgiju estetizirati kroz sjećanja onovremenih prvoboraca koji sad pokušavaju da to svoje sjećanje kapitaliziraju nekakvim knjigama, reminiscencijama sebi i vlastitim vremenima.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com