Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Intervju: Kaliopi – Ne želim muziku dijeliti na stilove

Intervju: Kaliopi – Ne želim muziku dijeliti na stiloveNakon beogradskog koncerta s Edinom Karamazowom odlučili smo saznati što o glazbi misli Kaliopi te koji su njeni daljnji palnovi.

RiRock.com: Koncert je upravo prošao. Povod je naravno Vaš i Edinov album “Oblivion”. Kako ste zadovoljni prijemom kod publike – ispraćeni ste ovacijama i dugim aplauzom?

Kaliopi: Jako zadovoljna i sretna, ispunjena, još uvijek ne znam što je bilo… (smijeh) Sad kad me pitate što je to bilo – ne znam. Samo se sjećam kao da je miris,… e tako pamtim cijeli koncert.


RiRock.com: Bio sam prisutan na koncertu Indexi i prijatelji na kojem ste otpjevala pjesmu “Budi Kao More”. Vama odlično leži hard rock. Zašto se ne prepustite nečemu takvom jer ovo što dobivamo od Vas je pop rock.

Kaliopi: Pa ne znam čemu bih se najprije prepustila. Vjerovatno zato što kao autor sebe izrazim jako bolje kada ne razmišljam o stilovima. Na mojim cd-ovima nema stilova jer ne mislim na to. Znači može biti neka hard rock tema, može biti neka soul, pop, rock, može biti funky,… i svega može biti. Ne želim da muziku dijelim samo na to. Evo tu sa Edinom sviramo repertoar različitih zemalja, različith vremena, i to je ono što nema jedno s drugim dodirne točke a itekako je važno jer sigurno jedno bez drugog ne bi postojalo danas.


RiRock.com: Sada ste s Edinom ali koliko ste otvoreni za suradnju s drugima?

Kaliopi: Jako puno. Ono što me dotakne i umjetnički i ljudski…ja prihvaćam. Eto Rambo Amadeus je npr. jedan od autora na mom sljedećem albumu i ne samo kao autor već i kao instrumentalista, aranžer i napravio je jedan veliki hit, mogu slobodno kazati.


RiRock.com: Za kad najavljujete novi album?

Kaliopi: Pa, listopad ili studeni. Snimam ga u Zagrebu, producent je Darko koji je bio jedan od formatora i članova grupe ET u vrijeme kad je Vanna pjevala. Totalno urbani tip, totalno urbana produkcija ali imamo bogati album. Što se tiče baš stilova ima svega. Za svakog ponešto!


RiRock.com: Dok ne izađe album želim Vam lijepe koncerte i hvala na razgovoru.

Kaliopi: Hvala također.


Ivica Stanković

Objavljeno 20.06.2010.

Vremeplov

Nakon sastanaka u nekoliko hrvatskih diskografskih kuća, saznali smo da bi, osim što bi nam potpisivanje za njih oduzelo dobar dio autorskih prava na naše pjesme, što je samo po sebi nebuloza, promocijski dobili manje nego načinom koji smo sami odabrali. Ovo su, vjerovali ili ne, riječi direktno iz usta ljudi koji su nam nudili diskografski ugovor.
Borjan B. (The Orange Strips)