Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Izvođači

Osnovne informacije, postave i diskografije riječkih glazbenika - grupe, izvođači, projekti, suradnje, solisti i autori... baza podataka riječkih glazbenih izvođača je aktivna i nadopunjava se prema novim informacijama i sadržajima.

Neno Belan & Fiumens

Neno Belan & Fiumens

Stil:

pop rock

Status:

aktivan

Diskografija:

Mjesečina nad getom / maxi singl (Jugoton, 1985.) Đavoli
Ljubav i moda (Jugoton, 1986.) Đavoli
Halo Lulu 22 (Jugoton, 1987.) Đavoli
Ostani uz mene (Jugoton, 1988.) Đavoli
Balade (Jugoton, 1989.) Đavoli
Rock galama / maxi singl (Croatia records, 1991.)
Vino noći (Croatia records, 1993.)
Beat na moru / maxi singl (Croatia records, 1994.)
Dolazi ljubav (Croatia records, 1995.)
Južnjačka utjeha (Croatia records, 1997.)
Space Twist (Dallas, 1998.)
Luna i stelle (Dallas records, 2002.)
Ri rock - 25 godina live / kompilacija (Dallas, 2004.)
Runjićeve večeri - Ča je život vengo fantažija (Croatia Records, 2006.)
Rijeka snova (Dallas, 2007.)
The Ultimate collection (Croatia records, 2008.)
Đavoli 3 cd box (Croatia records, 2008.) Đavoli
Tvornica snova (Dallas, 2009.)

Sastav Neno Belan & Fiumens spontano je nastao 1997. okupljanjem riječkih glazbenika (Leo Rumora, Olja Dešić, Vedran Križan) oko poznatog kantautora Nene Belana koji je u to vrijeme doselio u Rijeku. Time počinje druga faza djelovanja glazbene zvijezde nekadašnje države koju je osvojio sa svojom grupom Đavoli. Neprolaznu koncertnu privlačnost temelje uvjerljivoj Belanovoj autorskoj interpretaciji, na retro zvuku njegove crvene Gretsch gitare, vokalnom višeglasju i temama o ljubavi, nostalgiji i Mediteranu.

Video: Neno Belan & Fiumens - Rijeka snova



Audio mp3

Članovi:

Neno Belan - vokal, gitare, programiranje
Leo Rumora - bubanj, back vokali
Olja Dešić - bas, back vokali
Vedran Križan - klavijatura, back vokali, programiranje, udaraljke

Linkovi:

www.myspace.com/nenobelan

Vremeplov

Rijeci bi svakako dobro došla češća strana gostovanja manje popularnih bendova koji redovno dolaze u Zagreb.
Dražen Smaranduj, glazbeni kritičar