Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

1.Zagreb International Blues Festival

1.Zagreb International Blues FestivalNakon sjajne blues ekspanzije koja se desila u Hrvatskoj posljednjih par godina došlo je i do organizacije prvog internacionalnog blues festivala u Zagrebu.

On će se održati 22. 05. 2010. od 18 sati u dvorištu Jedinstva i klubu Močvara na tri bine u trajanju od preko 8 sati. Prvi festival može se pohvaliti sa vrhunskim svjetskim blues headlinerom – sjajnom blues damom Candye Kane koja će sa svojim bandom po prvi puta zasvirati u Hrvatskoj.

Od osnivanja krovne ogranizacije Hrvatske Blues Snage, preko redovitih blues večeri u nekoliko klubova širom zemlje, osnivanja i aktiviranja velikog broja hrvatskih blues bandova, odlaska naših predstavnika na Blues Challenge u Ameriku, preko gostovanja sjajnih svjetskih blues glazbenika (Winter, Filisko, Noden, Sardinas, Rucker...), pa do kulminacije dobivanjem kategorije u diskografskoj nagradi Porin – slijedeći logični korak je bila organizacija blues festivala.

Uz potporu ponajboljih hrvatskih blues izvođača (lista još nije zaključena) i gostovanje još nekih internacionalnih imena (koja su još u tajnosti) ovaj festival na čak tri bine – outdoor stage, acoustic stage i indoor stage – donosi fenomenalnu količinu bluesa i srodnih mu stilova.

Na main open air stageu glavna zvijezda biti će vrhunska američka pjevačica Candye Kane. Ova korpulentna i markantna blues diva veličanstvenog glasa ima iza sebe uzbudljiv život i sjajnu karijeru. Njen najnoviji studijski album „Superhero“ i nominacija u tri kategorije na 2010 National blues foundation nagradama - BB King Entertainer of the Year, Best Blues Contemporary CD and Best Contemporary Blues Female (najveća nagrada za blues izvođače) postavljaju Candye u sam vrh blues scene u Americi. Nakon što je preboljela rak i nastavila sa bluesom ova dama samo potvrđuje da ju nikakvi životni problemi ne mogu odvratiti od njene glazbe. Zagreb International Blues Festival je dovodi po prvi puta u Hrvatsku gdje će na open air stageu odsvirati koncert sa svojim bandom.

Odrasla u disfunkcionalnoj obitelji već kao teenagerica je postala majka, a ubrzo nakon toga i pin up djevojka sa naslovnih strana, pa punk rock, hillbilly, blues anarhistica i to sve prije nego je napunila 21 godinu (u Americi je to granica punoljetnosti). Danas, nakon 20-tak godina na sceni, iza nje je 10 albuma na čak 6 diskografskih kuća, milioni kilometara širom svijeta, bezbroj nagrada i status jedne od najboljih i najzabavnijih blues pjevačica. Zavirite kako zvuči i izgleda uživo.

Objavljeno 30.04.2010.

Vremeplov

Uvijek sam znao da će me gledanje unatrag na moje suze nasmijati, ali nisam znao da će me gledanje unatrag na moj smijeh rasplakati…
Cat Stevens