Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Abba, Genesis i The Stooges u kući slavnih

Abba, Genesis i The Stooges u kući slavnihŠvedski pop kvartet Abba, britanska progresivna rock skupina Genesis i američki punk bend The Stooges na čelu s Iggyjem Popom uvršteni su u ponedjeljak u Rock and Roll kuću slavnih.

Švedsku pop skupinu, koja je međunarodnu karijeru počela pobjedom na Eurosongu 1974. godine, na svečanosti u newyorškom hotelu Waldorf Astoriji predstavljali su skladatelj Benny Andersson i pjevačica Anni-Frid Prinzessin Reuss, fanovima poznatija kao Frida. Njihovi bivši partneri Bjorn Ulvaeus i Agnetha Faltskog nisu se pojavili, bez objašnjenja.

Andersson je rekao da su ”duboko, duboko počašćeni” ulaskom u Kuću slavnih i još jednom, i konačno, potvrdio da Abba više nikada neće zasvirati zajedno.

Grupu Genesis predstavljali su svi članovi osim originalnog pjevača Petera Gabriela, koji se ispričao jer se upravo nalazi na turneji. Njegov nasljednik za mikrofonom Phil Collins zahvalio je na ovoj počasti.

The Stooges su na pozornici izveli jednu od svojih legendarnih pjesama ”Search and Destroy” iz 1973. godine, a Iggy Pop je uobičajeno rastrgao gornji dio odjeće i pjevao gol do pasa.

Osim navedenih, u Rock and Roll kuću slavnih u Clevelandu, u ponedjeljak su uvršteni i legenda reggaea Jimmy Cliff, grupa The Hollies i producent David Geffen.

Članove kuće slavnih bira 600 glazbenih profesionalaca, a pravo na nominaciju stječe se 25 godina nakon objave prvog albuma.

Objavljeno 19.03.2010.

Vremeplov

Važnost riječkih bendova bila je prije svega njihov značaj u Rijeci odnosno tadašnjoj socijalističkoj i samoupravnoj Jugoslaviji. Krajem sedamdesetih, u vrijeme punka, rad primjerice Parafa i Termita ili ljubljanskih Pankrta zasigurno bi bio zapažen i u Londonu, jer su to bili odlični bendovi u tom žanru.
Goran Lisica Fox, riječki glazbeni promotor