Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ben Affleck i Mick Jagger započeli kampanju UNHCR-A

Ben Affleck i Mick Jagger započeli kampanju UNHCR-ABen Affleck i Mick Jagger objavili su u srijedu u sjedištu UN-a u New Yorku kratak film kojim žele prikupiti 23 milijuna dolara za UN-ovu agenciju za izbjeglice (UNHCR) kako bi se pomoglo Demokratskoj Republici Kongu gdje je zbog sukoba protjerano 250.000 stanovnika, priopćio je UNHCR.

Film pod nazivom ”Gimme Shelter” režirao je Ben Affleck, a snimio John Toll, dok su Rolling Stonesi za ovu kampanju ustupili prava za istoimenu pjesmu.

”Napravili smo film kako bismo usmjerili pozornost javnosti na humanitarnu krizu u Kongu u vrijeme kada je većina svijeta ravnodušna ili okreće glavu u drugom smjeru”, rekao je Affleck.

Film ”Gimme Shelter” prikazuje patnje kongoanskih obitelji koje bježe od borbi i prisiljene su pronaći utočište u improviziranim kolibama.

Trenutačno je unutar Konga raseljeno približno 1,3 milijuna ljudi, a mnogi od njih su žrtve uhvaćene u neprekinuti krug nasilja.

Tijekom posljednjih deset godina u sukobima je poginulo 5,4 milijuna ljudi, a prema nekim procjenama svakodnevno ih umire oko tisuću. Na tim područjima dvije trećine žena žrtve su silovanja, dok su mnoga djeca prisiljena postati vojnici. Zbog pogoršanja humanitarne situacije pojavila se kolera i druge bolesti.

”Gimme Shelter” će se distribuirati diljem svijeta putem interneta, televizije, mobitela, kina i hotelskih lanaca kako bi se podigla svijest o globalnom radu UNHCR-a za izbjeglice i kako bi se ohrabrili donatori za raseljene Kongoance.

Jagger je izrazio je snažnu potporu Affleckovim nastojanjima ističući kako su ”Rolling Stonesi veoma sretni što mogu pridonijeti kampanji i poduprijeti Benove napore”.
Visoki Povjerenik UN-a za izbjeglice, Antonio Guterres, zahvalio se Jaggeru, Afflecku i ostalima koji podržavaju ”Gimme Shelter”.

”Izbjeglice su među najranjivijim osobama i mi u UNHCR-u smo zahvalni za suosjećanje, brigu i predanost iskazanu od strane ljudi uključenih u ovu kampanju”, rekao je Guterres.

Objavljeno 21.12.2008.

Vremeplov

Dopuštanje pozitivnog iskazivanja mladenačke, često buntovne i nerazborite energije koja dolazi iz ovakvih prostora može u jednom trenutku dati najljepše trenutke tim mladim ljudima, a u isto vrijeme usmjeriti i sam tijek njihovih života. O istim tim ljudima u nekoj mjeri ovisi i budućnost ovog grada.
Damir Čargonja Čarli, intervju za RiRock.com