Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Billy Cobham u Lisinskom!

Billy Cobham u Lisinskom!U sklopu ”Palindrome” turneje koja je započela nastupom u legendarnom londoskom jazz klubu ”Ronnie Scott’s” u veljači ove godine, Billy Cobham u Zagreb dolazi 05. 02. 2010. sa šesteročlanom postavom vrsnih međunarodno priznatih glazbenika: Jean-Marie Ecay - gitare, Christophe Cravero - klavijature i violina, Camelia Ben Naceur - klavijature, Fifi Chayeb - bas, Junior Gill - Steel pan/KAT Mallets.

Billy Cobham nas s upravo objavljenim albumom ”Palindrome” (Multimedia Concepts/Menart, 2010) vodi na svojevrsno putovanje kroz brojne utjecaje i glazbene ugođaje svog umjetničkog svijeta, te nam dokazuje da mu niti nakon 40 godina sviranja ne nedostaje elana.

Uz nekoliko odličnih novih kompozicija, album Palindrome je reminiscencija na mnoge starije skladbe, kojima je sada dan savim novi život.

Ne propustite zagrebački koncert jednog od najznačajnijih fusion-jazz bubnjara današnjice koji se u novoj postavi, svježim aranžmanima i s jednakim entuzijazmom vraća svojim glazbenim korjenima.

Priznat kao najznačajniji bubnjar fusiona čiji se utjecaj širi daleko izvan granica jazza, Billy Cobham svojom je eksplozivnom tehnikom i inventivnim pristupom glazbi ostavio pečat na najznačajnijim izdanjima fusion žanra, uključujući pionirske napore Miles Davisa i Mahavishnu Orchestra, ne bi li svoju kreativnost nastavio izražavati i danas kroz brojne samostalne projekte.

Objedinjujući jazz virtuoznost, plesnu ritmičnost, rock energičnost i konceptualnu dalekovidnost, Billy Cobham strši kao rijedak primjer svestranog umjetnika čiji je šaroliki opus postao obvezna glazbena lektira čak i za one koji nisu poklonici jazz literature.

U svojoj dugoj i iznimno produktivnoj karijeri surađivao je i još uvijek surađuje s najvećim imenima jazz glazbe od kojih možemo nabrojati samo neke kao što su: Horace Silver, Milt Jackson, Miles Davis, John MyLaughlin, Quincy Jones.

Ništa manje značajan nije ni njegov autorski rad, gdje je kao suosnivač Mahavishnu Orchestra s John McLaughlinom preokrenuo lice suvremenog jazza a kao vođa sastava Spectrum ostavio trajan utjecaj na suvremenu glazbu u cjelini.

”Back to the Roots” najbolji je opis ovog koncerta obzirom da Cobham u sklopu ”Palindrome” turneje nudi ono najbolje od vlastitog, nanovo interpretiranog opusa.

To predstavlja svojevrstan povratak korjenima u kojem se začini jazza, world-musica, funka i latino-američke glazbe objedinjuju u bogatu glazbenu zakusku koja nije rezervirana samo za sladokusce, već je namjenjena svima koji žele uživati u iznimnom glazbenom stvaralaštvu.

Prodaja ulaznica:
Karte potražite na blagajni KD Vatroslav Lisinski, u klubu Purgeraj, Aquarius Music Shopu (jazz i klasika) te sustavu Eventim.

”Mjesto pod suncem” humanitarni je projekt Artim produkcije koji za glavni cilj ima prikupljati sredstva za razne oblike pomoći udruzi ”Hrabra Djeca - CP”, koja okuplja roditelje djece oboljele od cerebralne paralize, a dugoročno im omogućiti izgradnju stvarnog ”mjesta pod suncem”, tj. doma koji je u potpunosti opremljen da ”hrabroj djeci” i njihovim roditeljima omogući maksimalnu psiho-fizičku potporu.

Primarni cilj za koji će se donirati sredstva prikupljena iz ove akcije u sklopu koncerta Billy Cobhama, biti će kupnja terapijskih, posebno oblikovanih bicikala za oboljelu djecu.

Objavljeno 01.05.2010.

Vremeplov

Ne vidim smisla u kopiranju tuđih ideja.
Boris Štok (Quasarr)