Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bruce Springsteen, The Breeders i The National sviraju za Baracka Obamu

Bruce Springsteen, The Breeders i The National sviraju za Baracka ObamuBruce Springsteen održao je 4. listopada koncert podrške američkom predsjedničkom kandidatu Barack Obami pred približno 50,000 okupljenih štovatelja njegove glazbe na ”Ben Franklin Parkwayu” u Philadelphiji, a sve u sklopu trodnevne manifestacije ”Vote For Change”.

Springsteen se na stage popeo ”ukrašen” rječju ”Change” (promjena) i u 45. minutnom akustičnom setu, koji je bio poklon Obaminim volonterima pozvao sve okupljene da glasaju. Prema podacima iz Obamine kampanje Bruceovom pozivu odazvalo se 21,000 glasača.

”Nisam Barack Obama, ali dajem sve od sebe” - rekao je Bruce prije negoli je zasvirao usnu harmoniku i poveo publiku u ”The Promised Land”. Osim nje Springsteen je izveo i ”The Goast Of Tom Joad”, ”Thunder Road”, ”Does This Bus Stop At 82nd Street”, ”No Surrender”, ”The Rising” i ”This Land Is Your Land”.

Svima koji su se okupili na koncertu Bruce je objasnio zašto vjeruje u Obamu: ”Većinu svog kreativnog života proveo sam odmjeravajući udaljenost između američkog obećanja i američke stvarnosti. Udaljenost između tog obećanja i te realnosti nikada nije bila veća ili bolnija. Vjerujem da je senator Obama osjetio veličinu te udaljenosti i u vlastitom privatnom i u poslovnom životu. Vjerujem da bi kao predsjednik radio na tome da ispuni obećanje i vrati vjeru mnogima koji su je izgubili.”

Nakon zadnje stvari, Guthrieve ”This Land Is Your Land”, Bruce je poslao okupljene da odu i preuzmu stvari u svoje ruke te preuzmu svoju zemlju od onih koji su je iskorištavali i izdali.

Osim Bossa, sastavi The Breeders i The National sviraju za Obamu. Oni su najavili da će održati besplatne koncerte kao podršku sve popularnijem američkom demokratskom predsjedničkom kandidatu. Koncerti su najavljeni za sljedeći mjesec.

Breedersi i National žele ovim koncertima potaknuti što više mladih da izađu i glasaju za Obamu. Za tu su prigodu dečki iz Nationala dizajnirali majice s Obaminim likom na kojima piše ”Mr. November” što je i naslov jedne njihove pjesme.

Barack Obama & Bruce Springsteen - This Land Is Your Land

Objavljeno 09.10.2008.

Vremeplov

Mislim da je najbolji način za nešto napraviti stalno se kretati naprijed, nikada ne sumnjati i kretati se naprijed. Ako pogriješiš reci da si pogriješio…
John Frusciante (Red Hot Chili Peppers)