Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Chuck Berry u Opatiji priredio pravu rock’n’roll feštu

Chuck Berry u Opatiji priredio pravu rock’n’roll feštuLegandarni r’n’r’ djedica, Chuck Berry, sinoć je na opatijskoj Ljetnoj pozornici održao koncert na kome je pokazao da se i u poodmakloj dobi (Berry ima 84 godine) može svirati vrhunski roots rock. ”Rock and Roll Music”, ”No Particular Place To Go”, ”Roll Over Beethowen”, ”Sweet Little Sixteen” i na samom kraju rock standard ”Johnny B. Good” u Berryjevoj sigurnoj izvedbi naišle su na opće odobravanje mnogobrojne okupljene publike.

A, kako i ne bi, kada je upravo on s ovim svojim pjesmama krčio put rocku prema popularnoj, masovno prihvaćenoj kulturi. Poznato je da je Berry jedan od najobrađivanijih autora popularne glazbe koga su obrađivali čak i Stonesi, Elvis Presley i mnogi drugi.

Berry se u Opatiji prije svega pokazao kao zanimljiv showman, veeli starčić koji je pozvao publiku da mu se pridruže u plesanju i pjevanju na pozornici, dok u njegovom bendu sviraju njegova djeca - sin gitaru, a kćer pjeva i svira usnu harmoniku.

Tommy Emmanuel, omiljen među domaćom publikom, još jednom je pokazao da vrhunski gitarist i zabavljač te uvijek rado viđen gost. Neno Belan i Fiumensi su bili standardo dobri, dok je Branko Đurić sa svojom novom Bombaj Štampom nastupio pred manjim brojem ljudi koji su se u većem broju okupili tek kada je zasvirao Emmanuel.

Chuck Berry je malo ”ugnjavio” organizatore sa svojim zahtjevima oko vožnje u mercedesu po Opatiji i neradog davanja putovnice za sređivanje papira, ali je ipak sinoć na Ljetnoj pozornici priredio pravu rock’n’roll feštu koja je potrajala tri i pol sata, a s koje su svi otišli zadovoljni, sretni i rasplesani. (M.B.)

Pogledajte fotografije

Objavljeno 11.07.2008.

Vremeplov

Blues priča priču. Svaki redak u bluesu ima značenje.
John Lee Hooker