Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Chuck Berry u Opatiji priredio pravu rock’n’roll feštu

Chuck Berry u Opatiji priredio pravu rock’n’roll feštuLegandarni r’n’r’ djedica, Chuck Berry, sinoć je na opatijskoj Ljetnoj pozornici održao koncert na kome je pokazao da se i u poodmakloj dobi (Berry ima 84 godine) može svirati vrhunski roots rock. ”Rock and Roll Music”, ”No Particular Place To Go”, ”Roll Over Beethowen”, ”Sweet Little Sixteen” i na samom kraju rock standard ”Johnny B. Good” u Berryjevoj sigurnoj izvedbi naišle su na opće odobravanje mnogobrojne okupljene publike.

A, kako i ne bi, kada je upravo on s ovim svojim pjesmama krčio put rocku prema popularnoj, masovno prihvaćenoj kulturi. Poznato je da je Berry jedan od najobrađivanijih autora popularne glazbe koga su obrađivali čak i Stonesi, Elvis Presley i mnogi drugi.

Berry se u Opatiji prije svega pokazao kao zanimljiv showman, veeli starčić koji je pozvao publiku da mu se pridruže u plesanju i pjevanju na pozornici, dok u njegovom bendu sviraju njegova djeca - sin gitaru, a kćer pjeva i svira usnu harmoniku.

Tommy Emmanuel, omiljen među domaćom publikom, još jednom je pokazao da vrhunski gitarist i zabavljač te uvijek rado viđen gost. Neno Belan i Fiumensi su bili standardo dobri, dok je Branko Đurić sa svojom novom Bombaj Štampom nastupio pred manjim brojem ljudi koji su se u većem broju okupili tek kada je zasvirao Emmanuel.

Chuck Berry je malo ”ugnjavio” organizatore sa svojim zahtjevima oko vožnje u mercedesu po Opatiji i neradog davanja putovnice za sređivanje papira, ali je ipak sinoć na Ljetnoj pozornici priredio pravu rock’n’roll feštu koja je potrajala tri i pol sata, a s koje su svi otišli zadovoljni, sretni i rasplesani. (M.B.)

Pogledajte fotografije

Objavljeno 11.07.2008.

Vremeplov

Nikada se nisam osvrtala unatrag sa žaljenjem. Nikada nisam mislila zašto nisam postala glumica ili zašto sam samo veslala za Johnom? Uvijek sam hodala uz njega, a on je uvijek podržavao sve što sam radila.
June Carter Cash