Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Coldplay i Duffy s najviše nominacija za Brit Awards

Coldplay i Duffy s najviše nominacija za Brit Awards Skupina Coldplay i velška pjevačica Duffy predvode nominacije za Brit Awards, nagrade britanske glazbene industrije koje će se dodijeliti 18. veljače.

Plavokosa Duffy osvojila je četiri nominacije u kategorijama najboljeg britanskog albuma, najbolje britanske umjetnice, britanskog otkrića godine i najboljeg britanskog singla čime je za pjevačicu okrunjena 2008. godina, kad je izašao njezin prvi album ”Rockferry” zauzevši čelnu poziciju među prodavanim nosačima zvuka u V. Britaniji.

Coldplay je osvojio jednaki broj nominacija, prema odabiru objavljenom u utorak navečer u Londonu. ”Viva la Vida” nominiran je u kategoriji najboljeg britanskog albuma, pored radova skupina Elbow, Radiohead i The Ting Tings. Coldplay se natječe i u kategorijama najbolje britanske skupine, singla i koncerta.

Za najboljeg međunarodnog umjetnika natječu se Beck, Neil Diamond, Jay-Z, Kanye West i Seasick Steve, dok će se za najbolju međunarodnu umjetnicu natjecati Beyonce, Gabriella Cilmi, Katy Perry, Pink i Santogold.

Među Britancima, Ian Brown, James Morrison, Paul Weller, The Streets i Will Young konkurirat će za naslov najboljeg britanskog umjetnika dok će Adele, Duffy, Beth Rowley, Estelle i M.I.A biti u utrci među ženama.

Pet Shop Boysima bit će uručena nagrada za životno djelo na svečanosti 18. veljače.

Objavljeno 26.01.2009.

Vremeplov

Čovjek mora znati svoje granice. Ja ne znam koje su vaše granice. Sa dvanaest godina sam shvatio koje su moje. Shvatio sam da nema previše granica ako radim po svom.
Johnny Cash