Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dodijeljene Q Magazine Awards 2009

Dodijeljene Q Magazine Awards 2009U Londonu je po jubilarni 20. put održana dodjela godišnjih nagrada britanskog glazbenog mjesečnika Q. U kategorijama Najboljeg izvođača danas na svijetu i Najboljeg live izvođača nagradu su im iz ruku preoteli Muse odnosno Arctic Monkeys, a unatoč trima nominacijama Florence + The Machine također su ostali praznih ruku.

Nagrada za najbolji album otišla je u ruke bendu Kasabian, za album ”West Ryder Pauper Lunatic Asylum”. Lady GaGin ”Just Dance” osvojio je Nagradu za najbolji videospot, a Lily Allenin ”The Fear” onu za Najbolju pjesmu.

Marianne Faithful uručena je Nagrada za ikonu, dok su Nagradu za inspirativnost dobile britanske ska legende The Specials.Nagrada za izniman doprinos glazbi otišla je Led Zeppelinu - Robertu Plantu, a ona za Klasičnog kompozitora Yusufu Islamu, ranije poznatom kao Cat Stevens.

U2-ov ”The Unforgettable Fire” odnio je Nagradu za ’classic’ album, a ”Relax” grupe Frankie Goes To Hollywood onu za ’classic’ singl. Ponovo okupljeni Spandau Ballet dobili su Nagradu za idole, dok je Edwyn Collins bio proglašen Legendom.

Nagradu za najbolje nove izvođače očekivano su primili White Lies, a onu za Inovativnost u zvuku njujorški Sonic Youth. Nagradu za najprobojnijeg izvođača osvojio je Mr Hudson.

Objavljeno 08.11.2009.

Povezani članci

Vremeplov

Uvijek koristim istu gitaru. Kupio sam je prije mnogo godina za devet funti. Još uvijek ima iste žice…
Brian Eno