Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dodjela nagrada BET-a posvećena spomenu na Michaela Jacksona

Dodjela nagrada BET-a posvećena spomenu na Michaela Jacksona Tri dana nakon iznenadne smrti Michaela Jacksona, u nedjelju navečer je u Los Angelesu održana dodjela godišnjih nagrada BET-a (Black Entertainment Television), koja se pretvorila u odavanje počasti preminuloj superzvijezdi pop glazbe.

Dvosatna svečana dodjela nagrada afroameričkih televizijskih postaja (BET), održana u dvorani Shrine Auditoriuma, tako je postala prvi veliki događaj posvećen spomenu na Jacksona, koji je umro prošloga četvrtka nakon zatajenja srca u dobi od 50. godina u Los Angelesu.

U programu dodjele nagrada nastupila je miješana skupina ’Jackson 5’, a voditelj Jamie Foxx pokušao je ’Moonwalk’, plesni korak koji je bio Jacksonov zaštitni znak.
”Ne treba biti tužan. Mi želimo proslaviti toga crnog čovjeka...Proći ćemo kroz cijeli opus Michaela Jacksona”, rekao je Foxx.

Dobitnici nagrada odavali su počast Jacksonu dok su primali priznanja.
”Svi znamo da nitko od nas ne bi bio u ovoj dvorani bez Michaela Jacksona”, rekao je Lil Wayne, proglašen najboljim muškim hip-hop izvođačem.

”Ja oplakujem njegovu smrt, ali slavim njegov život. Zbog toga smo ovdje večeras”, rekao je reper Ne-Yo.

Pjevač Ray J je kazao kako je ’kralj popa’ bio ”najbolji svih vremena”.

Jacksonov otac Joe pridružio se poznatim glazbenicima na dodjeli, rekavši da je ”jako zabrinut” zbog okolnosti koje okružuju smrt njegovog sina.

Ured mrtvozornika okruga Los Angelesa isključio je kazneno djelo kao uzrok smrti, ali je konačno utvrđivanja uzroka odgodio do dovršenje toksikoloških testova.

Nepotvrđena izvješća govore da je pjevač uzimao dnevnu dozu Demerola, opijatskog analgetika. U subotu je policija ispitala Jacksonovog osobnog liječnika, Conrada Murraya, koji je bio s pjevačem kad je umro. Murrayeva glasnogovornica je kazala da on nije osumnjičen u slučaju, a njegov odvjetnik tvrdi da on pjevaču nije ubrizgao smrtonosnu dozu lijekova.

Objavljeno 29.06.2009.

Vremeplov

Mene iznenađuje da mladi ljudi ne nalaze dovoljno provokacije u ovom vremenu u kome živimo da bi stvorili nešto što je zanimljivo i drugačije. Ima tu i tamo nekih pokušaja ali to ne dobacuje na žalost previše daleko.
Zoran Vulović Vule, intervju za RiRock.com