Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dubioza Kolektiv predstavlja novi singl, novi album i europsku turneju!

Dubioza Kolektiv predstavlja novi singl, novi album i europsku turneju!Bosanskohercegovačka grupa Dubioza kolektiv najavljuje novi album. Nakon albuma ”Firma Ilegal” koji je 2008. godine na hrvatsko tržište izašao pod etiketom Menarta, a koji je doživio izvrstan prijem kod publike i kritike u regiji, te nakon odsviranih stotinu koncerata u 2008./09., Dubioza kolektiv se odlučila za stvaranje još jednog albuma na bosanskom jeziku.

Album pod nazivom ”5 do 12” predstavlja logičan nastavak ”Firme ilegal”. Kako kažu, ”Ovo je još jedno kratko i jasno djelo s devet pjesama koje udaraju direktno u glavu. Korumpirani vlastodršci koji se brinu samo za svoje vlastite interese, birokracija, recesija, razorni nacionalizam i stanovništvo na rubu siromaštva (...) inspirirali su bend da napravi još jedan manifest otpora takvoj situaciji.”

Album ”5 do 12”, četvrti je studijski album grupe Dubioza kolektiv, a snimjen je u Sarajevu u studiju Skirlibaba. Producent albuma je Brano Jakubović, a na albumu se kao gosti pojavljuju frontman Plavog orkestra Saša Lošić - Loša, te makedonski bend Superhiks.

Za razliku od prethodnih izdanja grupe Dubioza kolektiv, bend se ovaj put odlučio za još direktniju komunikaciju s fanovima i zbog toga će album ”5 do 12” biti dostupan za besplatan download na njihovoj službenoj web stranici od 12. travnja 2010. godine.
Dok svi pravi fanovi koji žele kupiti CD izdanje albuma, to će moći napraviti od 12. svibnja kada album kreće u prodaju po CD shopovima, ali će ga se moći kupiti na koncertima ili naručiti na službenoj web stranici Dubioze kolektiva.

Razlika između on-line i fizičkog izdanja je u tome što će CD sadržavati puno dodatnog materijala, o čemu više saznajte u slijedećim medijskim objavama.

Prvi singl za pjesmu ”Vidi, vidi, vidi” u kojoj gostuje Saša Lošić - Loša, a koji najavljuje novi album Dubioza kolektiva premijerno možete poslušati na Radiju 101 u subotu, 20.3. u glazbenoj emisiji Cener od 19:00 sati.

Osim objavljivanja novog albuma, skupina Dubioza kolektiv bavi se pripremama za polazak na europsku turneju:
18.3.2010. - Inkonst, Malmö, Švedska
19.3.2010. - Musikens Hus, Göteborg, Švedska
20.3.2010. - Gamla, Oslo, Norveška
23.3.2010. - Alterna, Brno, Češka
24.3.2010. - Akropolis, Praha, Češka
25.3.2010. - Speakers, Delft, Nizozemska
26.3.2010. -Hall of Fame, Tilburg, Nizozemska
27.3.2010. - XINIX Poppodium, Nieuwendijk, Nizozemska

Objavljeno 20.03.2010.

Vremeplov

Ne predstavljam se kao pjevač. Samo pjevam, a posao je podrške glazbene ”industrije” da se bavi predstavljanjem.
Marko Tolja