Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Elemental i Frenkie osvajaju Europsku uniju!

Elemental i Frenkie osvajaju Europsku uniju!Dok se političari iz regije svim silama trse dosegnuti žute europske zvjezdice, hrvatski i bosanski reperi to čine bez po’ muke. Elemental i Frenkie izabrani su da od 26. 03. do 04. 04. predstavljaju boje naše regije u Bruxellesu na velikom europskom okupljanju urbanih glazbenika - ”Diversidad”.

”Diversidad” je glazbeni projekt pod pokroviteljstvom Europske komisije koji okuplja najbolje urbane izvođače. Čak dvadeset izvođača iz cijele Europske unije, među kojima su Elemental i Frenkie, sudjelovat će u desetodnevnom druženju tijekom kojeg će snimiti zajednički album i dokumentarni film.

Organizatori događanja prepoznali su kvalitetu Elementala i Frenkija i uklopili ih u ovaj veliki glazbeni projekt koji za svrhu ima spajanje kultura i urbanih izvođača s područja Europske unije.

Ovo je potvrda da domaća glazba svojom izvrsnošću može premostiti jezične barijere i na velika vrata uvesti nas na europsku glazbenu i kulturnu scenu.

Nakon snimanja albuma za ”Diversidad”, Elemental i Frenkie predstavit će se Europi kroz koncertne nastupe. Prvi u nizu otvorit će Frenkie nastupom u Madridu, 15. 05. 2010. Iako je Elementalu ovo prvi iskorak prema inozemnoj publici, Frenkie je svoju muziku već predstavio ”preko bare”. Njegova je pjesma ”Soundtrack” zasvirala u holivudskom spektaklu ”The Incredible Hulk” i našla se na istoimenom CD-u s glazbom iz filma.

Evo što o ”Diversidadu” kažu Remi, Shot i Frenkie:
Remi: ”Oduševljeni smo prilikom koja nam je pružena. Malo koji izvođač s naših prostora ima priliku sudjelovati u glazbenom projektu koji se odvija na razini cijele Europske unije. Drago nam je da je ekipa Diversidada
prepoznala naš zvuk, da su im se svidjele naše pjesme, pogotovo s obzirom da repamo na njima stranom jeziku. Razvalit ćemo Bruxelles i pokazati im kako zvuči najbolje od hrvatskog repa.”

Shot: ”Snimamo album u jednom od najboljih europskih tonskih studija! Jedva čekam vidjeti kako to izgleda i kako zvučimo u svjetskim uvjetima! Veseli me što ćemo se družiti s mladim glazbenicima iz cijele Europe. Da ne govorim koliko me veseli upiti novu atmosferu i pokupiti inspiraciju za daljnji rad.”

Frenkie: ”Apsolutno podržavam ideju Diversidada. Kada sam dobio poziv istog trenutka sam pristao. U Bosni i Hercegovini našom muzikom svakako pokušavamo rušiti ratom nastale granice i zidove, te da gradimo mostove. Mislim da Diversidad ima sličnu ideju i zato sam spreman podržati ih u potpunosti. Upoznat sam s radom mnogih učesnika i čast mi je s njima dijeliti studio i raditi na ovom projektu. Radujem se tome i mislim da će rezultat biti vrlo interesantan.”


Objavljeno 26.03.2010.

Vremeplov

U biti ja sam vam stara rokerica. Rock iz sedamdesetih i osamdesetih - to je moja glazba. The Queen, The Doors i Janis Joplin.
Snježana Pejčić, riječka brončana olimpijka u streljaštvu