Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Elemental i Frenkie osvajaju Europsku uniju!

Elemental i Frenkie osvajaju Europsku uniju!Dok se političari iz regije svim silama trse dosegnuti žute europske zvjezdice, hrvatski i bosanski reperi to čine bez po’ muke. Elemental i Frenkie izabrani su da od 26. 03. do 04. 04. predstavljaju boje naše regije u Bruxellesu na velikom europskom okupljanju urbanih glazbenika - ”Diversidad”.

”Diversidad” je glazbeni projekt pod pokroviteljstvom Europske komisije koji okuplja najbolje urbane izvođače. Čak dvadeset izvođača iz cijele Europske unije, među kojima su Elemental i Frenkie, sudjelovat će u desetodnevnom druženju tijekom kojeg će snimiti zajednički album i dokumentarni film.

Organizatori događanja prepoznali su kvalitetu Elementala i Frenkija i uklopili ih u ovaj veliki glazbeni projekt koji za svrhu ima spajanje kultura i urbanih izvođača s područja Europske unije.

Ovo je potvrda da domaća glazba svojom izvrsnošću može premostiti jezične barijere i na velika vrata uvesti nas na europsku glazbenu i kulturnu scenu.

Nakon snimanja albuma za ”Diversidad”, Elemental i Frenkie predstavit će se Europi kroz koncertne nastupe. Prvi u nizu otvorit će Frenkie nastupom u Madridu, 15. 05. 2010. Iako je Elementalu ovo prvi iskorak prema inozemnoj publici, Frenkie je svoju muziku već predstavio ”preko bare”. Njegova je pjesma ”Soundtrack” zasvirala u holivudskom spektaklu ”The Incredible Hulk” i našla se na istoimenom CD-u s glazbom iz filma.

Evo što o ”Diversidadu” kažu Remi, Shot i Frenkie:
Remi: ”Oduševljeni smo prilikom koja nam je pružena. Malo koji izvođač s naših prostora ima priliku sudjelovati u glazbenom projektu koji se odvija na razini cijele Europske unije. Drago nam je da je ekipa Diversidada
prepoznala naš zvuk, da su im se svidjele naše pjesme, pogotovo s obzirom da repamo na njima stranom jeziku. Razvalit ćemo Bruxelles i pokazati im kako zvuči najbolje od hrvatskog repa.”

Shot: ”Snimamo album u jednom od najboljih europskih tonskih studija! Jedva čekam vidjeti kako to izgleda i kako zvučimo u svjetskim uvjetima! Veseli me što ćemo se družiti s mladim glazbenicima iz cijele Europe. Da ne govorim koliko me veseli upiti novu atmosferu i pokupiti inspiraciju za daljnji rad.”

Frenkie: ”Apsolutno podržavam ideju Diversidada. Kada sam dobio poziv istog trenutka sam pristao. U Bosni i Hercegovini našom muzikom svakako pokušavamo rušiti ratom nastale granice i zidove, te da gradimo mostove. Mislim da Diversidad ima sličnu ideju i zato sam spreman podržati ih u potpunosti. Upoznat sam s radom mnogih učesnika i čast mi je s njima dijeliti studio i raditi na ovom projektu. Radujem se tome i mislim da će rezultat biti vrlo interesantan.”


Objavljeno 26.03.2010.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf