Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Goldfrapp predstavili novi album ”Seventh Tree”

’’Sanjala sam to prekrasno drvo s velikim granama koje se njišu, na kojem je bio broj sedam. Probudila sam se i odlučila: to je to, tako će se zvati novi album!’’ opisala je Alison Goldfrapp krštenje njihova četvrtog albuma ’’Seventh Tree’’, koji je najavljen odlično primljenim singlom ’’A&E’’.

Zadnji put kada smo se susreli sa njihovim albumom Goldfrapp bili disko zvijeri koje su gospodarile subverzivnim zvukom sjajnih i glamuroznih sedamdesetih, s malo erotike i britanskog humora stilom koji se destilirao kroz prva tri albuma: ’’Felt Mountain’’(2000), ’’Black Cherry’’(2003) i ’’Supernature’’(2005).

Njihov zvuk bio je besprijekorno koncipiran i uzbuđujuće ambiciozan, eksplozija disko kugli, elektronike, plesnih podija i požude. Novi album ’’Seventh Tree’’ sadrži sve ono što je na prošlim albumima nedostajalo: toplinu, senzualnost, neodoljivu ženstvenost, zvuk britanskog delirija, odjeke besmislene poetike Edwarda Learea i ekscentričnost ranih Pink Floyda. ’Seventh Tree je čisti engleski romanticizam sa daškom kalifornijskog sunca’, dodaje Alison.

Ova ploča predstavlja odmak od njihova dosadašnjeg rada i korak prema istraživanju terena psihodelije. ’’Iako nismo znali što psihodelija točno znači, nama je predstavljala riječ koja je opisivala nešto sanjivo, ruralno, tamno...’’ – rekao je Will Gregory. Uz Willa i Alison i glasovitog Flooda, kojega su doveli za koproducenta, na novom albumu sudjeluje i Ruth Wall koja je svoje dionice u pjesmi ’’Road To Somewhere’’ odsvirala na harfi iz 1600-te godine čiji je zvuk više sličio burnom i odlučnom sitru nego anđeoskoj harfi.’’Zvukovi mogu biti vrlo inspirativni, dobar način za početak pisanja’’ – objašnjava Will. ’’To je priča ovog albuma: pravi glazbenici i organska glazba’’.

Posebno neobičan instrument pojavljuje se u ’’Eat Yourself’’; jedna Mattelova igračka čudnih zvukova iz 60-tih u ovom je slučaju korištena kao sofisticiran instrument. Nakon završetka albuma, Goldfrapp pokušavaju naći način da svoju hvaljenu englesku psihodeliju prevedu na pozornicu.’’Glazbeno i vizulano za mene je neodvojivo’’ – rekla je Alison. ’’Kada govorim o zvuku, on ima atmosferu, osjećaj, boju i karakter. Tako ja sada zamišljam oskudno odjevene Morrisove plesačice, sa vrpcama i cvijećem, kako plešu polku’’ – otkrila je Alison pomalo zločesto se smješkajući. Posjetite www.goldfrapp.co.uk.

Objavljeno 06.03.2008.

Vremeplov

Nismo mogli naći ni izdavače ni managere kojima je bilo stalo do nas, nije bilo ni puno bendova koji su htjeli svirati s nama, ali smo bili stalno na turnejama, bez obzira na vrlo malo novaca i nekako se uspjeli probiti.
Billy Gould (Faith No More)