Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Goldfrapp predstavili novi album ”Seventh Tree”

’’Sanjala sam to prekrasno drvo s velikim granama koje se njišu, na kojem je bio broj sedam. Probudila sam se i odlučila: to je to, tako će se zvati novi album!’’ opisala je Alison Goldfrapp krštenje njihova četvrtog albuma ’’Seventh Tree’’, koji je najavljen odlično primljenim singlom ’’A&E’’.

Zadnji put kada smo se susreli sa njihovim albumom Goldfrapp bili disko zvijeri koje su gospodarile subverzivnim zvukom sjajnih i glamuroznih sedamdesetih, s malo erotike i britanskog humora stilom koji se destilirao kroz prva tri albuma: ’’Felt Mountain’’(2000), ’’Black Cherry’’(2003) i ’’Supernature’’(2005).

Njihov zvuk bio je besprijekorno koncipiran i uzbuđujuće ambiciozan, eksplozija disko kugli, elektronike, plesnih podija i požude. Novi album ’’Seventh Tree’’ sadrži sve ono što je na prošlim albumima nedostajalo: toplinu, senzualnost, neodoljivu ženstvenost, zvuk britanskog delirija, odjeke besmislene poetike Edwarda Learea i ekscentričnost ranih Pink Floyda. ’Seventh Tree je čisti engleski romanticizam sa daškom kalifornijskog sunca’, dodaje Alison.

Ova ploča predstavlja odmak od njihova dosadašnjeg rada i korak prema istraživanju terena psihodelije. ’’Iako nismo znali što psihodelija točno znači, nama je predstavljala riječ koja je opisivala nešto sanjivo, ruralno, tamno...’’ – rekao je Will Gregory. Uz Willa i Alison i glasovitog Flooda, kojega su doveli za koproducenta, na novom albumu sudjeluje i Ruth Wall koja je svoje dionice u pjesmi ’’Road To Somewhere’’ odsvirala na harfi iz 1600-te godine čiji je zvuk više sličio burnom i odlučnom sitru nego anđeoskoj harfi.’’Zvukovi mogu biti vrlo inspirativni, dobar način za početak pisanja’’ – objašnjava Will. ’’To je priča ovog albuma: pravi glazbenici i organska glazba’’.

Posebno neobičan instrument pojavljuje se u ’’Eat Yourself’’; jedna Mattelova igračka čudnih zvukova iz 60-tih u ovom je slučaju korištena kao sofisticiran instrument. Nakon završetka albuma, Goldfrapp pokušavaju naći način da svoju hvaljenu englesku psihodeliju prevedu na pozornicu.’’Glazbeno i vizulano za mene je neodvojivo’’ – rekla je Alison. ’’Kada govorim o zvuku, on ima atmosferu, osjećaj, boju i karakter. Tako ja sada zamišljam oskudno odjevene Morrisove plesačice, sa vrpcama i cvijećem, kako plešu polku’’ – otkrila je Alison pomalo zločesto se smješkajući. Posjetite www.goldfrapp.co.uk.

Objavljeno 06.03.2008.

Vremeplov

Glazba je dio tradicije i umjetnosti, a ne dio biznisa.
Sandor Szabo, mađarski gitarist