Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Human Rights Film Festival - Program

Human Rights Film Festival - ProgramHuman Rights Film Festival (HRFF), festival filma o ljudskim pravima, održava se od 7. do 13. prosinca 2009. u zagrebačkom kinu Europa u organizaciji Multimedijalnog instituta i Udruženja za razvoj kulture ”URK”.
Program se istodobno odvija i u Rijeci u Art-kinu Croatia, u suradnji s udrugom Filmaktiv.

U svom sedmom izdanju HRFF posebno ističe pitanje borbe za socijalna prava, što je u trenutku kada se u ime ekonomske krize mnoga prava ograničavaju ili u potpunosti ukidaju goruća tema.

Ulaz na sve projekcije i događanja je slobodan.

U suradnji s partnerima - Centrom za ljudska prava, festivalom Filmske mutacije i Centrom za dramsku umjetnost – HRFF je organizirao 4 diskusije koje se vežu uz temu festivala.

09.12. [srijeda] od 18:00 h diskusija o ”Otporu u slikama”, tj. o vizualnoj artikulaciji borbe za gradski prostor u Zagrebu. (Galerija Nova Teslina 7)

Na Dan ljudskih prava, 10. prosinca [četvrtak] od 17:00 h istaknuti predstavnici nevladinih udruga će raspravljati o ”Solidarnosti isključenih”. (Kuća ljudskih prava Selska 112 A i C)

11.12. [petak] od 12:00 h festivalski gosti će izložiti svoja promišljanja o političkom utjecaju slike i slikovnosti. (Klub MaMa (Preradovićeva 18)

A u posljednjoj raspravi 11.12. [petak] 18:00 h dvojica istaknutih političkih filozofa i angažiranih intelektualaca, izraelski filozof Adi Ophir i Žarko Puhovski, raspravljat će o ”Političkoj organizaciji znanja”. (Kino Europa (Varšavska 3)

U suradnji sa riječkom udrugom Drugo more u zagrebačkoj Galerija Nova [Teslina 7] će od 09. do 12. prosinca biti postavljena izložba o akcijama inicijative Pravo na grad. Zahvaljujući toj inicijativi, slučaj Cvjetni trg postao je stvarno ali i simboličko mjesto otpora korumpiranoj prostornoj politici, ne samo za građane Zagreba.

Izložba je otvorena od 09.12. do 12.12.: četvrtak i petak od 12 do 20 sati i subotu od 11 do 14 sati.

Objavljeno 09.12.2009.

Vremeplov

Nirvana nikada nije bila konvencionalan rock bend. To je bilo nešto... čudno. Jeste li vidjeli te live snimke? Ja sam imao 22 godine i sve to mi je uglavnom bilo nevjerovatno zabavno. Bili smo tri smiješna tipa koje sviraju svoju glazbu što je, uostalom, jedino i važno. Tek kasnije i bez naše želje se dogodilo to da je Nirvana na neki način postala dijelom ovog svijeta.
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)