Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Human Rights Film Festival - Program

Human Rights Film Festival - ProgramHuman Rights Film Festival (HRFF), festival filma o ljudskim pravima, održava se od 7. do 13. prosinca 2009. u zagrebačkom kinu Europa u organizaciji Multimedijalnog instituta i Udruženja za razvoj kulture ”URK”.
Program se istodobno odvija i u Rijeci u Art-kinu Croatia, u suradnji s udrugom Filmaktiv.

U svom sedmom izdanju HRFF posebno ističe pitanje borbe za socijalna prava, što je u trenutku kada se u ime ekonomske krize mnoga prava ograničavaju ili u potpunosti ukidaju goruća tema.

Ulaz na sve projekcije i događanja je slobodan.

U suradnji s partnerima - Centrom za ljudska prava, festivalom Filmske mutacije i Centrom za dramsku umjetnost – HRFF je organizirao 4 diskusije koje se vežu uz temu festivala.

09.12. [srijeda] od 18:00 h diskusija o ”Otporu u slikama”, tj. o vizualnoj artikulaciji borbe za gradski prostor u Zagrebu. (Galerija Nova Teslina 7)

Na Dan ljudskih prava, 10. prosinca [četvrtak] od 17:00 h istaknuti predstavnici nevladinih udruga će raspravljati o ”Solidarnosti isključenih”. (Kuća ljudskih prava Selska 112 A i C)

11.12. [petak] od 12:00 h festivalski gosti će izložiti svoja promišljanja o političkom utjecaju slike i slikovnosti. (Klub MaMa (Preradovićeva 18)

A u posljednjoj raspravi 11.12. [petak] 18:00 h dvojica istaknutih političkih filozofa i angažiranih intelektualaca, izraelski filozof Adi Ophir i Žarko Puhovski, raspravljat će o ”Političkoj organizaciji znanja”. (Kino Europa (Varšavska 3)

U suradnji sa riječkom udrugom Drugo more u zagrebačkoj Galerija Nova [Teslina 7] će od 09. do 12. prosinca biti postavljena izložba o akcijama inicijative Pravo na grad. Zahvaljujući toj inicijativi, slučaj Cvjetni trg postao je stvarno ali i simboličko mjesto otpora korumpiranoj prostornoj politici, ne samo za građane Zagreba.

Izložba je otvorena od 09.12. do 12.12.: četvrtak i petak od 12 do 20 sati i subotu od 11 do 14 sati.

Objavljeno 09.12.2009.

Vremeplov

Uštekao sam se u pojačalo i sve potenciometre odvrtio do kraja. Ma, bolio me đon za zvuk. Samo da to zvuči glasno, moćno i iskreno...
Valter Kocijančić (Paraf), intervju za RiRock.com