Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

’’Igra’’ novi singl grupe Meritas

’’Igra’’ novi singl grupe Meritas’’Igra’’ novi je singl skinut s aktualnog albuma grupe Meritas – ’’Meritas Unplugged’’. Inače, sjajan repertoar na aktualnom albumu grupe Meritas – ’’Meritas Unplugged’’ nudi presjek pjesama s albuma ’’Skači, pleši, viči!’’ (1997.), ’’Igra’’ (2000.) i ’’Na prvi pogled’’ (2005.), koji je dodatno obogaćen s dvije nove pjesme – ’’Napokon’’ i ’’Razlog za…(bububu)’’, objedinjujući tako 15 velikih hitova grupe Meritas.

U razgovoru o trećem po redu singlu s albuma ’’Meritas Unplugged’’, Meri se rado prisjeća i kreativnog puta koji je prethodio objavljivanju ’Igre’ u svojoj izvornoj verziji, na istoimenom albumu grupe Meritas koji je objavljen još 2000. godine: - ’’Dejanov aranžman i produkcija obilježili su tada nastajanje ove pjesme, lude kombinacije naše komunikacije, putovanja, pozivi u čudno doba dana i noći i pjesma koja je svoju formu dobivala preko telefona, a koji je izgleda bio inspirativan.’’

U godinama koje su slijedile, ’’Igra’’ je među publikom zaživjela kao bezvremenski hit, te se napokon našla i na aktualnom albumu ’’’Meritas Unplugged’’, ne gubeći unplugged zvukom svoju dinamiku i zadržavajući stilsku intrigantnost svojstvenu ovom bendu.
- Bio nam je zapravo veliki izazov ’’Igru’’ snimiti ponovno, ali sada uz kontrabas, unplugged atmosferu nasloniti na izvorni aranžman, razigrati se i taj trenutak zabilježiti na novom albumu - rezimiraju zajedno Meri Jaman i Anita Valo.


Više informacija saznajte na službenim stranicama grupe.

Objavljeno 10.02.2009.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin