Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

’’Igra’’ novi singl grupe Meritas

’’Igra’’ novi singl grupe Meritas’’Igra’’ novi je singl skinut s aktualnog albuma grupe Meritas – ’’Meritas Unplugged’’. Inače, sjajan repertoar na aktualnom albumu grupe Meritas – ’’Meritas Unplugged’’ nudi presjek pjesama s albuma ’’Skači, pleši, viči!’’ (1997.), ’’Igra’’ (2000.) i ’’Na prvi pogled’’ (2005.), koji je dodatno obogaćen s dvije nove pjesme – ’’Napokon’’ i ’’Razlog za…(bububu)’’, objedinjujući tako 15 velikih hitova grupe Meritas.

U razgovoru o trećem po redu singlu s albuma ’’Meritas Unplugged’’, Meri se rado prisjeća i kreativnog puta koji je prethodio objavljivanju ’Igre’ u svojoj izvornoj verziji, na istoimenom albumu grupe Meritas koji je objavljen još 2000. godine: - ’’Dejanov aranžman i produkcija obilježili su tada nastajanje ove pjesme, lude kombinacije naše komunikacije, putovanja, pozivi u čudno doba dana i noći i pjesma koja je svoju formu dobivala preko telefona, a koji je izgleda bio inspirativan.’’

U godinama koje su slijedile, ’’Igra’’ je među publikom zaživjela kao bezvremenski hit, te se napokon našla i na aktualnom albumu ’’’Meritas Unplugged’’, ne gubeći unplugged zvukom svoju dinamiku i zadržavajući stilsku intrigantnost svojstvenu ovom bendu.
- Bio nam je zapravo veliki izazov ’’Igru’’ snimiti ponovno, ali sada uz kontrabas, unplugged atmosferu nasloniti na izvorni aranžman, razigrati se i taj trenutak zabilježiti na novom albumu - rezimiraju zajedno Meri Jaman i Anita Valo.


Više informacija saznajte na službenim stranicama grupe.

Objavljeno 10.02.2009.

Vremeplov

Europa danas ne zna što znade i pojma nema šta hoće. Europa je danas rafinirano bezglava: s jedne strane pametna kao maska protiv otrovnih plinova, s druge strane slijepa kao staromodna lumbarda, a istodobno izazovna kao kakav velegradski izlog, pun raznovrsnog i skupocjenog besmisla.
Miroslav Krleža