Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kako je Dr.Nele Karajlić ukrao Zabranjenom pušenju Dan Republike?

Kako je Dr.Nele Karajlić ukrao Zabranjenom pušenju Dan Republike?Na mail redakcije pristiglo je službeno „očitovanje“ odgovornih za Zabranjeno pušenje, tj. autora Seje Sexona i managera Daria Viteza. Eto, problema koliko hoćeš.

Naime grupa Emir Kusturica & No Smoking Orchestra održala je koncert 29. Studenog u beogradskoj Areni , no problem je u obećanju Zabranjenog pušenja svojoj publici da će to biti datum za tradicionalne koncerte. Datum, najavljene pjesme, nazvati kampanju ’’Dan republike’’ s jasnom asocijacijom na praznik bivše države, kako kampanjom, tako i terminom održavanja koncerta i ine druge stvari Sejo naziva - ’’bezobraznom krađom projekta’’.

Isto tako u kampanji za koncert grupe „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“ korištene su bez dozvole autora Seje Sexona pjesme: Guzonjin sin, Pišonja i Žuga, Na straži pored Prizrena, Djevojčice kojima miriše koža, Nedjelja kad je otiš’o Hase, Zenica blues i Dan Republike, a iz razloga ne bi li se publiku namamilo na koncert etno muzike koju izvodi grupa „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“, inače poprilično neprihvaćene kod publike grupe „Zabranjeno pušenje“ – stoji u priopćenju benda.

U priopćenju također stoji i slijedeće - „Ime „Zabranjeno pušenje“ je od 6.10.2008. godine zaštićeno u svim državama, uključujući i Srbiju, na kojima grupa „Zabranjeno pušenje“ misli djelovati. Ovim putem odričemo pravo bilo kojem bendu, organizaciji, udruzi… da se od sada, nadalje i ubuduće koristi tim imenom. Ime je vlasništvo Seje Sexona (Davora Sučića) i prema svim osobama koje će od ovoga trenutka neovlašteno koristiti to ime bit će poduzete odgovarajuće mjere. Ovdje se misli i na novinare koji će bilo koji drugi bend osim „Zabranjenog pušenja“ nazivati „Zabranjeno pušenje“. Bend Seje Sexona se zove „Zabranjeno pušenje“, zvao se „Zabranjeno pušenje“ i zvat će se „Zabranjeno pušenje“ i tako se uvijek predstavlja. To ime uvijek stoji najistaknutije na svim materijalima tog benda i nikada se ne stavlja u zagradu na propagandnim materijalima kao u slučaju benda „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“.

Beogradskoj publici obećavamo da ćemo doći i održati koncert što je prije moguće. Nećemo čekati 29.11.2009. godine. Više nema potrebe… Tradicija je upropaštena koncertom narodne muzike diskutabilnog nivoa - zaključuje se na kraju priopćenja.

Više informacija na službenim stranicama Zabranjenog pušenja

Objavljeno 02.12.2008.

Vremeplov

Kada pišem pjesmu, veći užitak mi stvara čuti nekog drugog kako je pjeva nego je sam izvoditi.
Shane MacGowan