Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

KAL u Tvornici!

KAL u Tvornici!Poznati urbani romski bend KAL održat će veliki koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture 04.06.2010. uz gostovanje vojvođanske punk skupine Zbogom Brus Li.

Bend KAL predvodi Dragan Ristić, kazališni producent, kompozitor, pjevač i gitarist, a osnovao ga je zajedno sa slikarom Dušanom Ristićem, želeći kroz glazbenu priču KAL-a stopiti utjecaje tradicionalne balkanske romske sa suvremenom glazbom. KAL na romskom znaci crno, a Dragan Ristić se odabirom imena benda upravo odlučio poigrati predrasudama i stereotipima o Romima.

Muzički stil KAL-a, tzv. Rock’n’Roma glazbeni izričaj već je odavno prepoznatljiv u regiji, ali i diljem Europe, a njihov je posljednji i još uvijek aktualni album „Radio Romanista“ prozvan i prvim romskim punk album. Riječ je zapravo o tome da su Kal, ostavši vjerni svome nasljeđu, iskoristili utjecaje najrazličitijih glazbenih stilova, od rocka, hip-hopa, pa sve do različitih utjecaja world musica.

Od 2006. godine, od kada intenzivno djeluju, KAL-ovci su do sada u inozemstvu odsvirali preko 400 koncerata. Nastupali su na najznačajnijim europskim i svjetskim festivalima i ostvarili zavidnu europsku karijeru. Dovoljno je reći da su svirali na festivalima poput Roskildea u Danskoj, Fusion festivala u Berlinu, Pepsi Sziget festivala u Budimpešti pa do EXIT festivala u Novom Sadu. U SAD-u su odsvirali pedesetak koncerata, a nastupili su i u poznatim klubovima poput Joe’s Puba u New Yorku.

Producent njihova do sada objavljena dva studijska albuma je Mike Nielsen, poznat po suradnji s velikim međunarodnim glazbenim imenima kao što su Underworld, Snow Patrol, The Cure, Jamiroquai i mnogi drugi. Valja svakako naglasiti i da je KAL na godišnjoj listi albuma World Music Charts Europe sa svojim debitantskim albumom „Kal“ osvojio prestižno treće mjesto, te da je na svojim albumima ostvario hvale vrijednu glazbenu suradnju s Rambom Amadeusom i rapperom Marcellom.

KAL inače čini sljedeća postava: Dragan Ristić (gitara, lead vokal), Goran Savić (bubanj), Aleksandar Cvejić (bas), Radovan Petrović (harmonika), Jovica Marić (harmonika, vokal) i Vladan Petrović (violina).

Ulaznice za koncert koji nipošto ne smijete propustiti moći će se ubrzo kupiti u pretpodaji po cijenama od 60 kn (80 kn na dan koncerta) na blagajni Tvornice kulture, Šubićeva 5 i u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7.

Objavljeno 11.05.2010.

Vremeplov

Pokušavam pronaći dobre svirače koji su i dobri ljudi.
Tim Buckley