Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Legendarni rocker Chuck Berry 10. srpnja u Opatiji

Nepune tri godine nakon gostovanja u Zagrebu legendarni rock ’n roll djed Chuck Berry dolazi opet u Hrvatsku i to na Ljetnu pozornicu u Opatiji. Chuck Berry će u četvrtak 10. srpnja nastupiti uz goste Tommyja Emmannuela i Nenu Belana & Fiumense.

Beach Boys, The Beatles, Stonesi i mnogi drugi u svojim počecima bili su pod velikim utjecajem Berryeve kombinacije R&B-a, countryja i folka, gdje je Berry dao mnoge ključne standarde rock and rollu kao što su 4/4 takt, gitarske rifove, solo uvode u skladbu kao i sam poseban stil sviranja električne gitare.

Tijekom karijere napravio je dvadesetak hitova koji zauvijek ostaju upisanu u povijest rock and rolla, a neki od njih su ”Rock and Roll Music”, ”Sweet Little Sixteen”, ”School Days”, ”Reelin’ and Rockin’”, ”Johnny B. Goode” i još mnogi. Berry, iako je premašio sedam desetljeća života, aktivno nastupa sve do današnjih dana.

Ulaznice su već u pretprodaji po cijeni od je 220 kuna do 1. srpnja, dok će nakon tog datuma biti 250 kuna, a možete ih nabaviti na prodajnim mjestima sustava Eventim. Više na www.chuckberry.com.

Chuck Berry - Johnny B. Goode

Objavljeno 13.05.2008.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com